Вести

Усвојене одлуке о правима и услугама социјалне заштите и планови пословања ЈП "Путеви Београда"

На данашњој седници Скупштине града одборници су усвојили и Предлог одлуке о измени и допуни одлуке о правима и услугама социјалне заштите.

Секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић је подсетила да су дефинисани програми од јавног интереса за град Београд који реализују удружења у области социјалне заштите, борачко-инвалидске заштите, заштите лица и особа са инвалидитетом, заштита избеглица, интерно расељених лица са КИМ, као и промовисање људских и мањинских права.

Ове године је дошло до измене Уредбе о средствима за подстицање програма коју је донела Влада РС. Обавеза града Београда и Секретаријата за социјалну заштиту је Предлог одлуке о измени и допуни одлуке о правима и услугама социјалне заштите како би се ускладила са Уредбом Владе Републике Србије – рекла је Наташа Станисављевић.

Одборници Скупштине града усвојили су и Предлог одлуке о изменама одлуке о промени одлуке о оснивању јавног предузећа за грађевинско земљиште, као и Предлог одлуке о измени одлуке о промени оснивачког акта јавног урбанистичког предузећа.

Усвојени су и Предлози решења о давању сагласности на статуте Градског центра за социјални рад, Установе „Прихватилиште за одрасла и стара лица“ и Центра за смештај и дневни боравак деце ометене у развоју. .

Одборници су усвојили и Предлоге решења о давању сагласности на средњорочни и дугорочни план пословне стратегије и развоја за период од 2018 до 2022. године ЈП „Путеви Београда“.

Секретар Секретаријата за привреду Милинко Величковић је истакао да су средњерочни и дугорочни план пословне стратегије и развоја предузећа садржински исти, с тим што се средњерочни план доноси на период од пет година, док се дугорочни доноси на период од 10 и више година.

Средњерочни план разрађује се по годинама, а дугорочни у временским интервалима. Средњерочни и дугорочни планови садрже основне податке о предузећу, мисију и визију предузећа, стратешке циљеве, ценовну и кадровску политику, организацију рада, пројекцију прихода и инвестиције – рекао је Величковић.

Он је додао да се обе врсте планова доносе у складу са Законом о јавним предузећима и подсетио да је ЈП „Путеви Београда“ регистровано је 16. јуна 2017. године, због чега није усвојен дугорочни план пословне стратегије.

Такође, усвојени су Извештај о раду Градског правобранилаштва града Београда за период од 1. јануара 2017. до 31. 12. 2017. године, Извештај о раду заштитника грађана за 2017, Годишњи извештај о раду Канцеларије за младе за 2017. годину, као и Извештај о раду Савета за задравље града Београда за 2017. годину.

 

Извор: beoinfo