Вести

Ускоро изградња фекалне и кишне канализације у делу Ресника

Радови на изградњи фекалне и кишне канализације у делу раковичког насеља Ресник, у улицама Урошевачка, Драгослава Петровића и Јелезовачкој, највероватније ће почети крајем априла, најављено је данас у разговору кандидата за градског одборника са листе Александар Вучић - зато што волимо Београд" Горана Весића са грађанима у Јелезовачкој улици.

Како је речено, радови би требало да буду завршени до краја године, након чега ће те улице бити и асфалтиране. 

Говорећи о радовима на територији општине Раковица, Весић је навео да је изграђено три километра водовода, девет километара канализације и асфалтирано 43 километара путева. 

"Изградили смо нови Дом здравља на Лабудовом брду, а у наредном периоду ћемо изградити предшколску установу поред Дома здравља. Завршили смо изградњу прве фазе канализационе мреже у насељу Сунчани брег, у наредном периоду ћемо изградити и другу фазу, а тренутно се ради канализација у Љубише Јеленковића и Мишка Крањца", навео је он.

Санирано је и изграђено осам дечјих игралишта, шест терена на отвореном, пет спортских терена, два парка за псе и један плато, рекао је он и додао да је уведен видео надзор у свим основним школама, који је повезан са полицијском станицом у Раковици.

Весић је, између осталог, поменуо да је отворен Капитол парк, као и да је донет програм гасификације целокупне територије општине Раковица која обухвата 150 километара дистрибутивне мреже. 

Током разговора било је питања у вези са водомерима, уређењем парка, постављењу контејнера... 

Један од грађана је питао како да се реши проблем око увођења парног грејања будући да део станара хоће да се то уради, а део је против.

Весић му је одговорио да је управо из тог разлога донет нови Закон о становању по коме се, како је образложио, све одлуке доносе већином и оно што се донесе важи за све. 

"По новом закону одлуке много лакше могу да се доносе. То је један од разлога што смо донели нови закон, да бисмо, између осталог, решавали ситуације у којима неколико станара блокира одлуку која је добра за све", додао је Весић.

Осим њега, на питања грађана су одговарали и државни секретар Министарства унутрашњих послова Милосав Миличковић, председник општине Раковица Владан Коцић и директор Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда Бранислав Поповић.

 

Извор: Танјуг