Вести

Уручена донација Центру за социјални рад

Заменик градоначелника Горан Весић и секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић уручили су данас кључеве од аутомобила представницима Градског центра за социјални рад. Заменик градоначелника је том приликом прецизирао да је Град Београд обезбедио два теренска аутомобила и то за раднике Центра за социјалани рад Земуна и Новог Београда.

Ова два центра имају укупно 21 хиљаду корисника, а у разговору са директорима чули смо да не памте када су последњи пут добили аутомобиле. То, нажалост, говори о томе колико се раније мало водило рачуна о људима који обављају веома важан, друштвено одговоран посао, а истовремено и осетљив и тежак посао који мора да се ради с љубављу.  Наша је обавеза тим већа да им обезбедимо добре услове за рад – истакао је Весић.

Он је подсетио да је ресорно министарство прошле године набавило три аутомобила и изразио уверење да ће се наредних година наћи начин да се помогне и другим центрима за социјални рад.

Ове године обновљена су два објекта Центра за социјални рад, у Сурчину и на Врачару, а у току је и обнова центра на Вождовцу. Последњих година у овој области урађено је много више него деценијама уназад – истакао је Весић, наглашавајући значај тога да није довољно обезбедити само помоћ већ и осећај припадања друштву људима који долазе у центре.

Он је изразио велику захвалност свим запосленима у Центру за социјални рад.
Градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић истакла je да Град Београд води одговорну социјалну политику, те да то свакодневно и показује на терену.

Ова инвестиција много значи за центре за социјални рад јер омогућава социјалним радницима и запосленима боље услове рада, а самим тим и подизање капацитета рада на терену. Планирали смо и за следећу годину да наставимо са улагањем, пре свега у објекте социјалне заштите, а самим тим и у њихова основна средства за рад. Не треба заборавити вредне и марљиве раднике, њих око 500, у Београдском центру за социјални рад, који свакодневно воде рачуна о сто хиљада корисника – рекла је Наташа Станисављевић.

Она је нагласила да је социјална заштита Града Београда за протекле четири године имала највећа улагања до сада, као и да је после двадесет година изграђен Центар за социјални рад у Обреновцу.

У плану је изградња новог центра за социјални рад у Барајеву, као и наставак унапређења рада осталих установа социјалне заштите захваљујући томе што се велики део прихода буџета усмерава ка социјали – рекла је Станисављевићева.

Директорка Градског центра за социјални рад Зорица Павловић нагласила је да је неспорна намера и разумевање града и надлежног секретаријата да ради интензивно на унапређењу услова за рад.

Имамо више од 100.000 корисника и рад на тим предметима по процедури подразумева излазак на терен, обилазак корисника и породица. Са друге стране, ми сами спроводимо смештај наших корисника и радимо неодложне интервенције после радног времена, најчешће ноћу. Тако да безбедни и исправни аутомобили истовремено представљају безбедност и сигурност и за наше кориснике и за запослене. Рачунамо на обећање да ћемо коначно ревитализовати наше установе које годинама уназад нису ревитализоване и обновити возни парк, што је наше основно средство за рад – истакла је Зорица Павловић и захвалила на овој помоћи.

 
 
Извор: beoinfo