Вести

ТОМИЋ: НАМА СУ МИР И СТАБИЛНОСТ НА ПРВОМ МЕСТУ

Површност, једностраност, плиткост све су то карактеристике анализе коју имамо свакодневно прилику да чујемо од тајкунске опозиције, било да се ради о проблему Косова и Метохије или економије, екологије. Данас је то све потврдила и Санда Рашковић Ивић, жена која се бавила питањем Косова и Метохије и интернорасељених лица, заправо требала је тиме да се бави али није, као и сви други чланови тајкунске опозиције који су својевремено били у ширем или ужем саставу жутог тајкунског предузећа које је Србију уништило, распарчало и распродало. Зашто нам Санда Рашковић Ивић подробније не објасни како то Вучић потписује капитулацију и предаје Косово и Метохију Бриселским споразумом, ако албанска страна бежи од тог споразума као ђаво од крста? Како то да је тај споразум толико лош по Србе на Косову и Метохији да ни једну ставку Приштина није испоштовала, ако већ њима иде у прилог? Како то да Приштина инсистира на споразуму из 2011. године који је потписао управо њен колега са листе Борко, по старом Борислав, Стефановић где је заправо рађено на томе да лажна држава постане оно против чега си боримо свим силама, да не добије фотељу у Уједињеним нацијама.

Говори нам Санда и учи нас како треба писмом да се обратимо Русији и Кини и да ћемо тиме све проблеме око Косова и Метохије решити!? Па чекај, ако је тако једноставно зашто Тадић или њен Коштуница нису писали писма и решили тај пролем, него је њен шеф Јеремић, у народу звани Глупо питање, затражио у УН премештање преговора у Брисел? Како мисли да нам сад Русија и Кина помогну у разговорима којима модерира ЕУ да се до договора дође? Претпостављам да би њу и њене страначке колеге мирис крви задовољио, јер то је исход који својим реваншизмом прижељкују. До таквог сценарије неће сигурно доћи, јер су нама мир и стабилност на првом месту! Нека не брине што се Русије и Кине тиче, ми смо односе са Русијом и Кином градили на стабилним ногама и нисмо их се сетили кад су нам требали, већ смо сарађивали са њима зарад добробити нашег народа и продубљивали традиционална пријатељства. Нека не брине, јер захваљујући тим односима које је председник Вучић изградио и учинио их челичним, јаким и стабилним, притећиће нам у помоћ кад год то буде требало у оквиру Савета безбедности УН, без потребе да се писменим путем обраћамо за помоћ.

Знамо да је њихова политика базирана на тези да мрзе Вучића и да за све недаће које су снашле Србију крив је једино Вучић. Зар стварно Санда мисли да народ има кратко памћење и да је заборавио све потезе које су они повлачили да би отежали положај Срба на Косову и Метохији, да прстом нису мрднули кад се догодио погром 2004. године, да су бедно и јадно реаговали кад је Приштина једнострано прогласила независност и да Русија не памти мољакање њеног шефа да прећуте на захтев да се дијалог пребаци у Брисел? Ако стварно тако мисли, онда можемо само да је жалимо и да поручимо народу да такве плитке и краткоумне људе никад не подрже да поново воде Србију, јер ће нас доствести у још веће проблеме него што су то чинили до 2012. године, а овог пута би то учинили и без потребе да од терориста на насловници добију поруку ХВАЛА!

Док је Александар Вучић на челу Србије, народ неће имати разлога да страхује, јер зна да има јаког лидера који се делима бори за све њене грађане и да их не дели по томе да ли живе на северу или у енклавама на Косову и Метохији. Подједнако се бори за све њих, јер су грађани и њихови интереси Александру Вучићу и Српској напредној странци на првом место! То не кажем ја, нити било ко од функционера странке, то говоре дела и грађани који су на изборима дали апсолутну подршку политици коју данас спроводимо у дело.

 

Зоран Томић

члан Председништва Српске напредне странке

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА