Вести

Томић Илић: Ђилас ће остати упамћен по штетним пројектима

Драган Ђилас остао је упамћен по пројектима који су били на штету грађана, а који су служили за његову промоцију и лично богаћење, истакла је чланица Главног одбора Српске напредне странке Ивана Томић Илић.

Томић Илић је подсетила да су само на два пројекта грађани оштећени за преко 750 хиљада евра и додала да је реч о реплици Теразија на Новом Београду и „Пазл граду“ на Бањици.

Говорећи о „Пазл граду“ Томић Илић је рекла да је то ругло од објекта поставио Драган Ђилас са својим локалним функционерима 2009. године, без дозволе и то на узурпираном земљишту, зарад личне промоције и јефтиних политичких поена.

„Начин на који је Драган Ђилас водио град Београд је катастрофалан. Пре 11 година на Бањици је постављен „Пазл град“, пројекат који никада није заживео, а коштао је грађане Вождовца 36 милиона динара“, рекла је Томић Илић и подсетила да је тај и такав објекат врло брзо постао стециште наркомана, а да је Вождовчане, чак и као затворен објекат, месечно коштао преко 200 хиљада динара, колико је плаћана струја и обезбеђење објекта.

По сличном принципу, зарад личне промоције и богаћења, изграђена је и „кула од картона“ на Новом Београду, чувена pеплика Теразија, која је коштала преко 600 хиљада евра, новца грађана Београда.

„Ове и сличне пројекте, које је спроводио Драган Ђилас, више никада не смемо да дозволимо“, закључила је Томић Илић.

             

Служба за информисање

Српска напредна странка

Градски одбор Београд