Вести

ТОДОРОВИЋ: БИВШИ РЕЖИМ ЈЕ СВОЈОМ ПОЛИТИКОМ ВОДИО СРБИЈУ У ПРОПАСТ

Шта је дијалог када се преведе на српски? Можемо ли да разговарамо, чак и када се не слажемо? Ко је руковање песницама поставио као модел понашања?

О томе је у "Инсајдер дебати" говорио Ђорђе Тодоровић, члан Председништва Српске напредне странке.

"Александар Вучић је био у Горњим Недељицама, посетио је народ у долини реке Јадар и отишао да разговара са њима, о проблемима који они имају, и по питању Рио Тинта. И да само кажем да блокаде улица и главних саобраћајница, они који су учествовали у томе су радили нешто што је било против Устава и против закона", рекао је Тодоровић.

"Не слажем се са тиме када се каже да је улица та која је извршила притисак, јер није, него је Александар Вучић био тај који је ишао, и разговарао са народом и на основу тога Влади предложио измене закона. Нико пре њега није посетио Горње Недељице, ни ови који су довели Рио тинто у Србију. Од 2004. године Рио Тинто је активан у Србији. Али оно што је јако битно, је да не може да се каже да је притисак улице, и да се слуша притисак улице, то не постоји, у овом демократском друштву човек који носи велику одговорност који је лидер ове земље, и председник Републике Србије одлази да разговара са народом управо о тим битним темама. Имали сте прилику и да чујете од тог народа шта је поручио Александру Вучићу. И још једном подвлачим, нема никаквог притиска улице, нема никаквог притиска људи који крше Устав јер забрањују другим људима кретање. Наравно да Александар Вучић жели да разговара и са онима који су у том тренутку заустављали живот у Србији, и то је оно што су и мислила да када једног дана дођу на власт, наставе са својом политиком пропасти Србије. Али то што је председник желео да разговара са њима, и то је само потврда да постоји дијалог у овој земљи и да постоји председник који је спреман да разговара са грађанима", рекао је Тодоровић.

 

 

 

Извор: ТВ Инсајдер