Вести

Стефновић: СНС има визију како да Београд учини бољим

Гостујући у емисији „Кажипрст“ на ТВ Б92, потпредседник СНС, председник Градског одбора Београ и председник Народне скупштине Републике Србије Небојша Стефановић рако је да СНС има визију како Београд учинити бољим, али да још није било разговора ко ће бити будући градоначелник.

“Говорили смо раније шта треба да се мења у Београду, већа децентрализација, упозоравали на корупцију. Догодило се неколико ствари које указују да је време да се покрене иницијатива за промену власти у Београду“, рекао је Стефановић.

Стефановић: „Време је да се власт у Београду промени“

Председник Градског одбора Београд сматра да је време да се власт у Београду промени, пошто не постоји значајнији пројекат у Београду који се сада реализује. Стефановић додаје да Ђилас своју позицију користи само за борбу против политичких противника.

“Можете да видите наступе у скупштини, у медијима. Градоначелник не може тако да се понаша. Прво је говорио да је Вучић нешто најбоље што влада има, онда каже да је диктатор. Ми као странка нисмо донели коначну одлуку. Ми смо донели иницијативу да се покрене смена, ту званичну иницијативу смо предложили Вучић. Очекујем пре 25. септембра да ћемо имати одлуку Главног одбора СНС, и да ћемо онда моћи да причамо са ДСС и СПС. Ми нећемо да седнемо у фотеље“, каже Стефановић.

СНС не бeжи од избора, наводи Стефановић

“Не бежимо од избора. Разговараћемо са свима, идеја је да са СПС и ДСС  разговарамо“, каже председник парламента Небојша Стефановић. Председник београдских напредњака Небојша Стефановић објашњава да СНС није говорио конкретно о неким сценаријима, да се још није разговарало о кадровским решењима, већ само о програму.

“У СНС има много кондидата који би могли да буду градоначелници”, каже Стефановић. Он додаје да ако се Вучић изјасни да је за изборе у Београду, кренуће разговори са Градским одборима СПС и ДСС.

Стефановић сматра да је лицемерно да ДС сада предлаже промену изборног система

Говорећи о предлогу да се градоначелник бира директно, Стефановић каже да је лицемерно да ДС сада предлаже тако нешто, а они само су 2008. променили изборни систем. Председник парламента Небојша Стефановић  каже да је против тога када је и из којих разолога тај предлог дошао.

“Да ли постоји могућност ада се изборни систем мења непосредно пред изборе? То треба да уради републичка власт. Да ли онда и свака следеће власт треба да мења изборни систем пред изборе?“, каже Стефановић и додаје да се сећа да су у неким општинама 2004. биле блокаде због директног начина избора.

ПредседникНародне скупштине Републике Сбије Небојша Стефановић додаје да  СНС разговара и са људима у Војводини, пошто су локални избори показали да популарност СНС расте. То нам даје легитимитет да мењамо власт. Говорећи о његовим ранијим изјавама да би Александар Вучић требало да буде премијер, он је рекао да је лидер СНС ставио тачку на то.