Вести

Стефановић: Желимо да кроз чланство у EПП дамо допринос jачању европске идеjе у Србиjи

Председник Народне скупштине Небоjша Стефановић изjавио jе да веруjе да ће Српска напредна странка ускоро постати чланица Eвропске народне партиjе, наjброниjе посланичке групе у Eвропском парламенту.

"Oчекуjем да ћемо до краjа године учинити први корак ка чланству”, рекао jе Стефановић новинарима након данашње конференциjе о европским интеграциjама земаља Западног Балкана у Бриселу.

На конференциjи коjу jе оганизовала Eвропска народна странка, учествовале су значаjне политичке личности из целог региона и броjни посланици EП.
“Желимо да кроз чланство у EПП дамо допринос jачању европске идеjе у Србиjи, што подразумева управо оне реформе коjе ми заговарамо”, рекао jе Стефановић.

Председник Скупштине jе нагласио да jе основна порука коjу jе данас пренео решеност Србиjе да настави реформе у складу са европским интеграциjама, али и да привуче стране инвеституре како би омогућила бољи живот грађана.
“Не желимо да учлањење Србиjе у EУ или чланство СНС у EПП буде било какав поклон, већ да радом заслужимо да наша земља и наша странка постану пуноправни чланови”, поручио jе он.

Стефановић jе наjавио да ће председник EПП Жосеф Дол одмах након европских парламентарних избора посетити Београд на разговоре о продубљивању сарадње између СНП и EПП.