Вести

СТЕФАНОВИЋ УРУЧИО РЕШЕЊА О ЗАПОСЛЕЊУ 41 ОСОБЕ У ВТИ

Министар одбране Небојша Стефановић на свечаности у Дому Војске у Београду уручио је решења о пријему у стални радни однос 41 новозапосленом у Војнотехничком институту.

Стефановић је рекао да је поносан на младе који ће своја знања ставити у службу даљег јачања војске и Србије.

"Били смо сведоци много година како људи одлазе из нашег система, да нисмо могли да им пружимо ни боље плате, нити могућност напредовања и стварања неке боље будућности. Зато ови пријеми данас имају посебан значај", истакао је Стефановић.

Стефановић је навео да грађани имају највеће поверење у Министарство одбране и војску, и додао да је посебно задовољан што је међу новозапосленима велики број стипендиста Министарства.

"Поносан сам и на то што ћете моћи да се уверите и кроз свој рад колико смо успели да напредујемо, колико смо успели да нашу војску опремимо средствима домаће производње, продуктима домаће памети. Данас је, наравно, много лакше када има новца, али вас молим да у свом раду покажете да је наш избор био прави", поручио је Стефановић.

Стефановић је изразио задовољство пошто су примљени млади стручњаци са дипломама Машинског, Техничког и Електротехничког факултета, а од 41 запосленог, 28 је посао добило по јавном конкурсу и 13 стипендиста Министарства.

Једна од њих, Нина Митричевић из Новог Сада, истакла је да је стипендија коју је имала пре запослења била одлична прилика за даљи професионални развој.

"Добила сам прилику да радим на систему аутоматског управљања и сматрам да је то одлична прилика, јер је баш у мојој струци", поручила је Митричевић.

Александар Ћирић који је посао добио на конкурсу из маја ове године наводи да му запослење док трају докторске студије много значе, јер ће, како каже, моћи да се усавршава и ради дисертацију на институту.

Страхиња Стојковић истиче да му је, као некоме ко има 21 годину, веома битно што је добио могућност да ради у Војнотехничком институту.

"Веома сам захвалан на указаној прилици јер је веома тешко да као млада особа нађете посао у струци и посао за који сте завршили школу. Очекујем да научим нешто ново, да се усавршим и да напредујем", рекао је Стојковић.

 

 

Извор: Танјуг