Вести

Стефановић уручио признања за допринос у борби против ковида

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић уручио је данас, поводом Дана Војске Србије, војне спомен медаље припадницима Управе за војно здравство Министарства одбране, као и плакете и захвалнице њиховим сарадницима из цивилних установа, за ангажовање на спречавању ширења пандемије вируса COVID-19.

Стефановић је истакао да смо сви поносни на данашњи празник, којим се чува сећање на традиције наше војске која је и у најтежим временима увек била уз свој народ, помагала му и  борила се за њега.

 
"И у овим данима, када није лако и када се и даље боримо против корона вируса, залагање људи какви сте ви и велики напор који су учинили сви наши људи из система одбране, али и сви наши партнери, попут Завода „Железница Србије“, људи из „Штарк арене“ и из других установа, управо показује колико заједништво наше војске, лекара и народа дају добре резултате",  рекао је Стефановић.

Министар одбране захвалио се награђенима на огромном раду и истакао да су признања која су добили управо плод тог рада.

"Желим нам да у наредном периоду имамо мање разлога да бринемо, али да увек будемо спремни да будемо на првим линијама заштите људи",  поручио је Стефановић.

Војним спомен медаљама награђени су припадници Управе за војно здравство потпуковници Мирослав Генго и Дејан Илић, капетан Милоје Пантовић и војни службеник Дејан Пилчевић.

Плакета Министарства одбране уручена је директору Завода за здравствену заштиту радника „Железнице Србије“ примаријусу др Влади Батножићу, док ће захвалнице добити инфектолог Клинике за инфективне и тропске болести „Проф. др Коста Тодоровић“ др Јован Ранина и директор „Штарк арене“ Горан Грбовић.
 
 
 
 
Извор:мод.гов.рс