Вести

Стефановић уручио награду полицаjцу коjи jе спасао дете

Mинистар унутрашњих послова Небоjша Стефановић уручио jе данас новчану награду од 50.000 динара полицаjцу Бориславу Зорићу, коjи jе у Новом Саду спасао дете из наручjа оца коjи jе претио да ће скочити са терасе стана на другом спрату.

Стефановић jе рекао да му jе част и задовољство да уручи награду човеку коjи jе ризиковао своj живот да би спасио осамнаестомесечно дете.

Oн jе нагласио да jе то подвиг коjи заслужуjе поштовање и да jе таквих људи све више у полициjи.
''Наставићемо да стимулишемо одговорне људе коjи прелазе границу редовног обављања дужности и коjи ризикуjу своjе животе'', рекао jе Стефановић.

Oцењуjући да jе све више полицаjаца коjи у обављању дужности ризикуjу своjе да би спасили друге животе, министар jе истакао да су то часни, поштени и одговорни људи.

Стефановић jе нагласио да ће у Новом Саду, али и другим деловима Србиjе, полициjа бити све одговорниjа и све оштриjа према прекршиоцима закона.

Полицаjац Зорић се захвалио министру на награди и додао да jе успешно започео и завршио акциjу захваљуjући своjим колегама.
''Униформу сам обукао да би помагао људима и стао у њихову заштиту. Част ми jе што сам полицаjац'', рекао jе Зорић.

Зорић тренутно ради са средњом струцном спремом у Интервентноj jединици Полициjске испоставе сталног дежурства и интервенциjа у Полициjскоj управи у Новом Саду иако има завршену вишу школу.

Mинистар Стефановић jе обећао да ће са старешином разговарати о његовом кариjерном напредовању jер како каже ''овакве људе треба награђивати''.