Вести

Стефановић: Све спремно за завршни дан вежбе „Одговор 2021“

Генерална проба завршнице Здружене тактичке вежбе са бојевим гађањем „Одговор 2021“ одржана је данас на полигонима „Пасуљанске ливаде“ и „Орешац“. Генералној проби присуствовали су потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.

На полигону “Орешац“ данас је приказана способност специјалних јединица Војске Србије и  полиције за извођење противтерористичке акције и решавање талачке ситуације.

На „Пасуљанским ливадама“ јединице Копнене војске, Ратног ваздухопловства и ПВО, Жандармерије и Хеликоптерске јединице МУП-а Србије приказале су поступке ојачане борбене групе у одбрани с преласком у напад. Дејствовала је ловачка и бомбардерска авијација, хеликоптери и артиљеријско-ракетна средства противваздухопловне одбране. Јединице Копнене војске приказале су маневар и ватрено дејство савремених оклопних борбених возила, средстава артиљерије и широк дијапазон пешадијског наоружања.
 
У завршници заједничке вежбе у суботу 17. априла, више од 1.200 припадника Војске Србије и око 300 припадника полиције, на полигонима „Пасуљанске ливаде“ и „Орешац“, приказаће део способности, увежбаности, ватрене моћи и садејства у решавању кризних ситуација.
 
 
 
 
 
 
Извор: мод.гов.рс