Вести

Стефановић се састао са делегациjом италиjаншке Школе

Mинистар унутрашњих послова Србиjе Небоjша Стефановић састао се данас са високом делегациjом италиjанске Школе за стручно усавршавање полициjских снага, коjа тренутно борави у студиjскоj посети у Београду и упознаjе се са радом MУП-а и других државних органа. 

„Ваша посета jе добра прилика да представници наших министарстава размене искуства у домену безбедности, едукациjе, али и супротстављању организованом криминалу, као jедном од наjприсутниjих изазова данашњице. Даље унапређење наших односа jе од суштинског значаjа, jер заjеднички можемо да допринесемо jачању реформских процеса унутар националних, али и међународних институциjа“, рекао jе министар Стефановић, саопштило jе Mинистарство унутрашњих послова. 

Oн jе изразио наду да ће се Италиjа као добар партнер активно залагати за бржи напредак наше земље у процесу европских интеграциjа. 

Према његовим речима, за Србиjу jе од изузетног значаjа подршка у раду на Поглављу 24 - „Правда, слобода и безбедност“, чиjе jе Mинистарство унутрашњих послова носилац. 

Mинистар jе овом приликом захвалио Влади Републике Италиjе на пруженоj помоћи и подршци грађанима Србиjе, погођеним скорашњим поплавама и пожелео успешно предстоjеће председавање Eвропском униjом. 

Директор Школе, генерал дивизиjе карабињера Рикардо Aмато jе у име италиjанске делегациjе захвалио на добродошлици, изразивши велико задовољство што jе имао прилике да се упозна са српским колегама, коjима су, како jе рекао, врата отворена уколико желе да се усавршаваjу у образовноj институциjи на чиjем jе челу, наведено jе у саопштењу MУП-а.