Вести

Стефановић: Реформама до ефикасније полиције

Министар унутрашњих послова Републике Србије др Небојша Стефановић изјавио је вечерас да ће кроз реформе које спроводи МУП грађани добити ефикасну полицију и поштене и одговорне полицијске службенике.

”Наш основни задатак је да кроз реформу, грађани добију ефикасну полицију. Полицајца који је ваш комшија, кога ви познајете и који познаје вас, који познаје сваку улицу и који ће спречити криминалце да нашој деци дилују дрогу, који ће их ухапсити и предати надлежним органима“, истакао је Стефановић на трибини ”Безбедност грађана” у београдској оштини Савски венац. 

Том приликом, министар је указао да, пре свега, полицајац мора да буде поштен и одговоран човек, додавши да у полицији ради највећи број таквих људи.

”У претходних годину дана поднели смо 160 кривичних пријава против различитих људи у полицији, због злоупотреба и других кривичних дела за које постоји сумња да су их починили”, прецизрао је Стефановић.

 Према његовим речима, нови Закон о полицији омогућиће да се реформише начин уласка у полицију, напредовање у служби, обука полицијских службеника, а све у циљу пружања квалитетне и ефикасне услуге грађанима.

Указавши да Министарство унутрашњих послова води беспоштедну борбу против крупног криминала, Стефановић је истакао да полиција неће запоставити ни ситан – разбојничке крађе, џепарења….

”Зато тражим веће присуство полиције у заједници, што не значи само већи број полицајаца, већ њихово превентивно деловање”, рекао је Стефановић и додао да не може бити доброг полицајца, ако он није у контакту са својим грађанима.

Говорећи о изменама Закона о безбедности саобраћаја, Стефановић је навео да ће свима онима који у вожњи буду имали преко два промила алкохола у крви или буду возили без возачке дозволе, бити одузето возило.

”Наша деца нису мете, ово нису тркаче стазе, Београдом не може да се дивља. Возите нормално и пристојно, постоје ограничња брзине и тога сви морају да се придржавају”, нагласио је министар полиције.

Градски менаџер Горан Весић указао је да је Београд за последњих годину и по дана успео да спроведе финансијску консолидацију.

”Јавна предузећа послују боље, квалитетније, стабилније и захваљујући таквом пословању направљене су значајне уштеде у буџету, тако да се град није задуживао”, казао је Весић.

 

Извор: nebojsastefanovic.rs