Вести

Стефановић разговарао са представницама Савеза удружења Србије за помоћ особама са аутизмом

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао је данас са представницама Савеза удружења Србије за помоћ особама са аутизмом.

Министар је током састанка изразио жаљење због догађаја у Новом Саду, када је претучен младић који болује од аутизма, али је додао да су припадници Сектора унутрашње контроле идентификовали и процесуирали полицијског службеника који се сумњичи да је ударио младића. Стефановић је додао и да је даљи ток овог случаја у надлежности других државних органа.

Стефановић се са Весном Петровић, председницом Управног одбора и чланом стручног тима Савеза удружења, као и Наташом Селић Станковић, која је такође члан стручног тима и директор Основне школе „Антон Скала“ у коју иду деца са аутизмом, договорио да МУП и Савез удружења у наредном периоду интензивније сарађују.

Договорене су заједничке кампање и едукација полицијских службеника, али и израда посебног упутства за поступање полицијских службеника у случајевима где су оштећене особе са аутизмом.

 

 

Извор: муп.рс