Вести

СТЕФАНОВИЋ: ПРИШТИНА НЕ ЖЕЛИ ДА ПРОНАЂЕ УБИЦУ ОЛИВЕРА ИВАНОВИЋА

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић је рекао да је ситуација након убиства Оливера Ивановића веома сложена.

''Овакав догађај поквари све оно што сте радили дуго времена. Читава влада и председник учествовали у креирању стабилности, не само на КиМ, већ и региону. Имате ситуацију да међународна заједница које оговорна за ситуацију на КиМ то не контролише у потпуности'', рекао је Стефановић.

Имали сте истраге Еулекса када се говорило о фалсификовању пасоша, у случају хапшења Оливера Ивановића, те је необично и нелогично да се Еулекс потпуно икључи из истраге убиства.

''Није спорно да сви учествују у томе, добро је кад неко хоће да помогне. Ми смо инсистирали, што имамо право и по техничком споразуму који је потписан да наши истражни органи учествују у томе да би се све релевантне информације прикупиле. Поверење српског народа је веће у институције Србије и имамо могућност да допринесемо и да дођемо до убица и налогодаваца. Ово није усмерено у циљу политике, већ у откривању ко су убице. Зато имате сумњу да ово неће водити ка убицама, да ће случај бити злоупотребљаван да се медијски скреће пажња и због тога је ово за нас потпуно неприхватљиво'', рекао је Стефановић.

Министар унутрашњих послова је оценио да нема искрене жеље да се на овом случају ради најпрофесионалније могуће.

''Када хоћете да имате најбољу истрагу, укључите све оне који могу својим радом да допринесу. Нашеинституције имају велико искуство, али они не желе да их укључе. То показује да нема жеље да се дође до брзог и ефикасног решења'', подвукао је министар.

Он је указао на цурење података из истраге, што је потпуно непрофесионално.

''Када пролази превише дана поставља се питање да ли ћемо заиста имати решење или ће приштинске власти водити случај ка томе да се то не реши'', додао је Стефановић.

Стефановић сматра да је одлазак Вучића на Косово и Метохију увек опасно и ризично по његову безбедност.

 

извор: пинк.рс