Вести

СТЕФАНОВИЋ: ПОВЕЋАЊЕ ПЛАТА У ДЕЦЕМБРУ

Полицајци могу да очекују ново повећање плата већ у децембру, најавио је данас министар полиције и потпредседник владе Небојша Стефановић приликом обиласка Полицијске управе у Зајечару.

Говорећи о раду Полицијске управе у Зајечару, он је рекао да је задовољан стањем безбедности на подручју ове управе у коју ће из Центра за основну полицијску обуку (ЦОПО) ускоро доћи и десет младих колега, који ће допринети још  ефикаснијем раду.

"Данас сам имао прилику да разговарам са полицијским службеницима о томе šшта је наша заједничка визија даљег развоја Министарства унутрашњих послова, шта је њихово мишљење о досадашњим резултатима, шта је то šшто би требало даље урадити, као и томе колико су задовољни новим возилима, униформом и опремом.

Полицијска управа у Зајечару остварује добре резултате и задовољан сам посвећеношћу полицајаца", рекао је Стефановић. Он је истакао да је у првих осам месеци ове године за више од 11 одсто смањен број извршених кривичних дела на подручју ове управе. Стефановић је разговорао са полицајцима и о набавци информатичке опреме у циљу даљег унапређења електронских услуга за грађане, посебно кроз управне послове.

"Настављамо и са даљим радом на побољшању стандарда припадника МУП-а, који у децембру већ могу да очекују да са новембарском платом добију повећање, али и са набавком и нових униформи и возила за полицајце, као и нових заштитних и интервентних униформи и нових возила за ватрогасце-спасиоце", рекао је Стефановић. Он је истакао и да ће Министарство наставити са запошљавањем деце погинулих и рањених припадника МУП-а, саопштено је из тог министарства.

"Никада нећемо заборавити људе који су своје животе дали за безбедност наше земље. Никада нећемо заборавити чланове њихових породица, наставићемо да их запошљавамо и у Министарству унутрашњих послова, али сам уједно спреман и да се борим да им помогнем да се запосле и на другим местима, тамо где испуњавају услове. Хоћемо да покажемо да поштујемо  жртве њихових родитеља и да их Србија никада неће заборавити", поручио је Стефановић.

Стефановић, који борави у посети Зајечарском округу, данас се састао и са градоначелником Зајечара Бошком Ничићем и руководством општине.

 

Извор: Танјуг