Вести

Стефановић: Појачавамо сузбијање криминала

Министар полиције Небојша Стефановић отворио је испоставу полицијске станице Раковица у Реснику и најавио да ће МУП у наредном периоду отварати нова полицијска одељења, испоставе и станице широм Србије у циљу сузбијања криминала.

Стефановић је рекао новинарма да су грађани у Реснику били забринути због повећаног броја случајева разбојништва и крађа.

“Замолили смо наше људе да направе пројекцију за све делове града за које сматрамо да су угрожени криминалом, које ћемо појачати полицијским одељењима, испоставама и станицама у зависности од нивоа угрожености”, поручио је Стефановић.

МУП ће, како је рекао, наставити борбу за више полицајаца у заједници, и полиција је заинтересована да буде ближе грађанима како би могла боље да решава њихове проблеме и осигура им већу безбедност.

Стефановић је додао да ће тако моћи полиција да достигне више стандарде у свом раду.

Министар полиције је рекао да је испостава у Реснику друга станица која је отворена, након отварања испотаве у Блоку 45 на Новом Београду, која је већ дала резултате и сузбила криминал у том делу Новог Београда.

Полицијска испостава у Реснику је отворена у улици 13. октобра, а Стефановић каже да ће у њој радити 20 полицијских службеника.

Стефановић је захвалио општини Раковица која је помогла да се уреди тај објекат који има нову опрему и технику.

Житељи Ресника већ од данас могу да изваде лична документа у овој испостави.

Стефановић је рекао да су на територији Ресника се још од суботе уведене заједничке патроле са жандармеријом.

“Наставићемо широм Београда и Србије да отварамо полицијске испоставе, како би полицију приближили грађанима и кроз заједнички рад учинимо да полиција буде обавештајно вођена, јер она јесте уз свој народ у сваком тренутку”, поручио је Стефановић

 

Извор: nebojsastefanovic.rs