Вести

Стефановић: Ове недеље седница председништва

Председништво СНС ће до краја ове недеље разговарати о даљим потезима у формирању владе, рекао је потпредседник Српске напредне странке Небојша Стефановић.
 
Стефановић је у "Кажипрсту" рекао да не верује да ће СНС самостално формирати владу, упркос изборним резултатима, јер "нико не размишља неодговорно и ускостраначки".
 
"Кажу да немамо кадрове, али се овде не ради о томе. Ми желимо да нађемо најбоље људе да најбоље раде свој посао. Ми желимо да од данас радимо на томе да људи живе боље", рекао је Стефановић.
 
Бивши председник парламента није желео да говори о конкретним именима, а поновио је да је лидер СНС Алекснадар Вучић раније наговестио да ће поново предложити на иста места министра финансија Лазара Крстића и министра правде Николу Селаковића.
 
 
НЕЕКСПОНИРАНИ, А СТРУЧНИ
 
"О другим именаима се није причало. Има људи у СНС који су стручни, али нису толико медијски експонирани. Ми смо показали шта желимо и када смо изабрали Крстића и друге стручњаке. Не бих овде правио разлику на страначке и нестраначке људе, јер ћемо ми стављати на функције способне људе", рекао је Стефановић.
 
 
ДАЧИЋ ЧЕСТИТАО ПОБЕДУ
 
Стефановић је одбацио могућност да не буде никог другог у влади осим Српске напредне странке и рекао да је порука председника странке да ће разговарати са свима потез одговорног државника. На питање да ли је СПС природни партнер и да ли је са Дачићем јуче о томе разговарано, Стефановић је рекао:
 
"Није било разговора о влади. Његова посета штабу СНС је била честитка, то је коректан потез и то треба да се гаји у Србији. Ове недеље ћемо имати седницу Председништва, разговараћемо са свима који имају идеју, а ми ћемо сви појединачно рећи лидеру странке шта мислимо да су најбоља решења. За нас су прихватљиви они који прихватају борбу против корупције, корените економске реформе и пут ка ЕУ", рекао је Стефановић.
 
 
ПРВИ ПОТЕЗИ НОВЕ ВЛАДЕ
 
Као прве циљеве, навео је усвајање 21 реформског закона до краја јула.
 
"Некада је лакше усвојити, а теже примењивати законе. Ми ћемо радити на томе да се они примењују. Крстић и његов тим раде на сету пореских мера, подстицајних мера које ће бити представљене као државни пакет и тиме ће се привући инвеститори", рекао је Стефановић.
 
Стефановић је навео да се нада да ће Парламент јачати у контролној функцији, а рекао је и да опозиција треба да се чује. 
 
На питање шта ће бити коректив некоме ко има апсолутну власт, он је рекао да је то разлог зашто се разговара са свима. 
 
"Коректив ће бити људи, они ће увек моћи да кажу шта желе, а ми ћемо послушати све са добрим идејама за бољитак Србије", рекао је он.
 
 
БОЉИ ДАНИ ЗА СРБИЈУ
 
На питање када се тај бољитак може очекивати, рекао је: 
 
"До краја ове године да грађани ће почети да осећају ефекте реформи, а до краја 2015. или до средине 2016. ћете моћи да видите повећану запосленост у Србији", рекао је Стефановић.