Вести

Стефановић: Ова власт ствара будућност, опозиција само хоће фотеље

Председик Градског одбора Београд Српске напредне странке Небојша Стефановић, поручио је данас да та странка у граду, свим општинама и држави ствара бољу будућност за све грађане Србије и њихову децу, за разлику од опозиције, односно бивших представника власти која је, према проценама МФФ-а, својевремено довела на корак од банкротства.
 
Сигуран је, каже, да ако београђани на предстојећим изборима буду свој глас дали овом сигурном тиму СНС, имаће чему да се надају, имаће бољи живот и они и њихова деца.
 
Стефановић је у разговору за Пинк ТВ рекао да се Српска напредна странка не плаши ни градских ни републичких избора, али је додао да опозиција с друге стране мора да се договори шта заправо хоће. 
 
"Та ''коалиција'' (Саша) Јанковић, (Александар) Шапић, (Драган) Ђилас (Вук) Јеремић је коалиција ДС у више колона. Сви ови људи су били чланови ДС или представници највиших тела те странке када је она била на власти", рекао је Стефановић и додао да је Јанковић, на пример, супротно законима и Уставу док је био на месту Заштитника грађана подржавао демократе и о свим проблемима је ћутао, није се оглашавао.
 
Говорећи о учинку те, како је назива, коалиције у време док су били на власти, Стефановић подсећа на дугове које су оставили граду у износу 1,2 милијарде динара, од којих је ова градска власт до сада успела да врати 500 милијарди.
 
Они су, подсетио је оставили људе без посла и у граду и у држави.
 
"За време њихове власти радна места су се губила на сат", казао је Стефановић и додао да је важно да грађани схвате да су они сада бесни само зато јер нису на власти, а њихов једини програм су фотеље и у њему нема баш ништа за грађане.
 
Српска напредна странка, каже Стефановић, може да говори о томе шта је до сада урађено и шта је то што ће бити урађено.
 
"Видим да је та коалиција створена да би се вратили на власт и то је једина тачка њиховог програма, а шта су урадили. То нису нови људи - ни Јанковић, Шапић, Ђилас, Јеремић, па и Бошко Обрадовић. Ђилас и Шапић су управљали грдом - један је био градоначелник а Шапић његов помоћник. Они су Београдом владали тако успешно да су оставили 1,2 милилијарди евра дуга граду и повећану незапосленост", навео је Стефановић.
 
Набрајајући промашене инвестиције бивше градске власти, Стефановић је споменуо макету Теразија на Новом Београду, коју је развејао ветар, а која је коштала 600 хиљада евра све београђане, уместо да та средства буду уложена у неки вртић, болнички апарат или пут.
 
Исто је, казао је, и са подземним контејнерима, па и са реконструкцијом Булевара краља Александра која је спорна, затим трошкове Београд пута и Водовода, као и насељима око Београда која ни данас немају воду и канализацију.
 
Све је то рађено, истакао је Стефановић, да би неко опрао паре, да би се они богатили, а грађани сиромашили.
 
За разлику од такве бивше власти, ова власт, навео је Стефановић, смањила је проценат незапослености практично на европски ниво, са 25,9 одсто колико је износила 2012, када је ДС била власти, на 11,8 одсто колико износи данас.
 
Једино што је у време демократа расло су криминал и криминалци, а све због начина на који је Јанковић реформисао безбедносни сектор.
 
"Држава није знала ко су мафијаши. Криминал је цветао најстрашније. Ако је то реформа безбедносног сектора, онда је то сачувај нас Боже таквих реформи", рекао је Стефановић указавши и на њихову, како је рекао, бахатост и осионост, посебно Шапића, Ђиласа и Јеремића под чијом влашћу је највише држава признало једнострано проглашену косовску независност.
 
А сада, истакао је, та признања неке државе повлаче.
 
Међу остављеним аферима је дворац Хетерленд који је требало да буде реконструисан, али су паре нестале а да буквално на том објекту ништа није урађено.
 
Стефановић је напоменуо да се Европа згражавала над оним што је претходна демократска власт радила, те да су известаји Европске комисије у то време били катастрофални а ишли су толико далеко да су, каже, директно постављали судије, док су остали попут Јанковића ћутали
 
Подсетио је и да је то била власт која је затварала музеје у Београду, а ова данас, под руководством актуелног председника Александра Вучића, их реконструише и отвара.
 
Говорећи о Саши Јанковићу, Стефановић је рекао да је он на најгрубљи могући начин прекршио закон и Устав и да је док се још док је био заштитник грађана бавио политиком и закињао се да се неће кандидовати за председника држава, али је то брутално погазио.
 
"Сећате се како је завршио формални део каријере као заштитник грађана када је изашао из канцеларије и ушао у аутобус желећи да на тај начин покаже како је поштен и скроман. А онда, егзотичне дестинације, хотели у центру Беча, аудиији и отварање организација, односно консултантских фирми за сумњиве послове", навео је.
 
До данас, тврди Стефановић, ни Ђилас ни Јеремић нису положили рачуне како су водили кампању на интеренету и медијима и о томе своју реч треба да дају независне институције, односно ревизорске куће.
 
"И када све то видите шта су они радили и како су се понашали, онда с поносом могу да кажем да су резултати, иако нисмо у потпуности задовољни, али у поређењу са њиховом осионошћу и бахатошћу - ми смо поносни", рекао је Стефановић.
 
 
"Београђани коначно осећају да нека власт брине о њима. Постигли смо озбиљне резултате, а они верују у рад владе и Вучића - да Србија постаје боље место за живот", рекао је Стефановић и у прилог томе навео још да је отворено 50-60 фабрика у којима се повећава производња, људи коначно виде будућност и шансу да остану овде.
 
Стефановић је рекао да ће зато СНС на београдским изборима кандидовати своју политику изградње и развоја Београда у којима тренутно ради 1.100 градилишта, међу којима је и Београд на води, огроман прјекат који ће довести странце, отвара се велики број нових хотела и они ће омогућити и друге секундарне гране.
 
"А онда ће ти хотели отворити нова радна места, омогућити да град има туризам и генерисати приходе, а то значи нова запосљавања, нови имиџ Београда, нове километре водоводне и канализационе мреже за кратко време", навео је.
 
Не сматра, каже, да је све идеално, али желимо да радимо и спремни смо да са грађанима градимо бољу будућност.
 
"Хоћемо да се сви брину, како да створе нове боље услове, како да омогућимо правну сигурност... Отудаи политика Вучића, која гарантује озбиљну стабилност, добре односе Истока и Запада и да инвеститори хоће да дођу у Београд и Србију", закључио је Стефановић.
 

Извор: Танјуг