Вести

СТЕФАНОВИЋ: ОНО ШТО ЂИЛАС, ЈЕРЕМИЋ И ОБРАДОВИЋ ПОРУЧУЈУ ЈЕ АПСОЛУТНО НАСИЉЕ

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да оно што Ђилас, Јеремић и Обрадовић поручују представља апсолутно насиље. Један од чланова њихове коалиције тражи да премијерку силује неки обдарени афроамериканац, чисто да покажу додатну мржњу према женама, рекао је Стефановић.

Стефановић је навео да су на његово помињање убиства Милана Пантића и Ранка Панића посланици опозиције напустили једну седницу скупштинског одбора јер "нису желели да слушају имена тих људи". Стефановић је додао и то да је тада један посланик написао твит који, каже, нема никакве везе са истином и који је хтео да „искриви оно што је Стефановић рекао“.

- То је скандалозно. За њих, очигледно, Пантић и Панић нису довољно добри, јер нису били на њиховој страни, па им њихова смрт није важна - казао је Стефановић и додао:

- Они неће да изговоре имена Милана Пантића и Ранка Панића. Када неко други изговори, они напуштају салу. Знате, Ранка Панића је убила власт, убила је полиција на демонстрацијама 2008. године. Њега је неко на власти убио и има велика и важна разлика, ми смо нашли убице и Ћурувије и Панића. Нису хтели да нађу убице људи, који су за њих мање вредни - казао је Стеановић. Како додаје, није за време Александра Вучића било убиство двојице гардиста у касарни.

Један од представника те опозиције говори да у Београду није разрешено ниједно убиство, што није истина, каже Стефановић.

- У њихово време су убијани војници, убијани људи који су другачијег политичког мишљења, убијани истраживачки новинари. Па није у време Александра Вучића убијен ниједан новинар - подсетио је Стефановић и додао:

- Оно што Ђилас, Јеремић и Обрадовић поручују је апсолутно насиље, успут, један од чланова њихове коалиције тражи да премијерку силује неки обдарени афроамериканац, чисто да покажу додатну мржњу према женама. Ти људи свакодневно говоре речи мржње, залажу се за мање демократије. Најгоре су донели у њихово време. Њима је главни део политике да се дочепају фотеље - рекао је Стефановић.

Стефановић је истакао да је актуелна власт открила убице и Славка Ћурувије и Ранка Панића, а да је претходна власт годинама руководила безбедносним апарартом, али да је та убиства нису занимала.

- Нису нашли за сходно да пронађу убице тих људи, па ни Славка Ћурувије којег злоупотребљавају, али ни других који су очигледно за њих мање вредни - рекао је Стефановић. Како додаје, они очигледно не читају извештаје и не желе да се суоче са реалношћу.

- Ми смо на том Одбору који је трајао преко два сата говорили. Било је одборника који су говорили аргументовано о самом извештају, јер је то био дневни ред, причали смо о безбедносној ситуацији у Србији. Ради се о два шестомесечна извештаја за 2017. годину и о извештају за првих шест месеци 2018. године, а проблем је што један део људи није био тамо да разговара о извештају - изјавио је Стефановић.

 

Успешна акција полиције, на шест локација заплењено 800 хиљада евра

Стефановић је, говорећи о великој међународној акцији покренутој у Белгији, када су јуче ухапшени фудбалски тренери, менаџери и судије, рекао да су у тој акцији учествовали и припадници МУП- а Србије.

Тужилаштво за организовани криминал саопштило је да је на шест локација у Београду и Нишу полиција запленила 800 хиљада евра, за које се сумња да потичу од прања новца стеченог малверзацијама са трансферима фудбалера у Белгији.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поводом ове акције полиције рекао је да имамо добру акцију БИА, полиције и Тужилаштва.

- Имамо ситуацију да смо заједно са белгијском полицијом и више полиција ЕУ ушли у траг једном случају прања новца. Још увек се раде одређене истражне радње у Белгији и због тога колегама нећемо да кваримо додатне активности везане за то. Ради се о сумњама да су трансфери играча коришћени да се тај новац пребацује у друге земље, да се затим подиже са рачуна, а потом у готовини враћа на одређене локације - изјавио је Стефановић. Како додаје, класично прање новца, с тим што је у Србији на одређеним рачунима и готовини до сада заплењено 800 хиљада евра.

- Мислимо да ће заједно са новцем који је заплењен у иностранству та цифра бити значајно већа, али су откривене малверзације које су везане за намештање утакмица за трансфере играча. То су добре оперативне активности које се спроводе и полиција показује да је добар међународни партнер и да може да буде део поверљивих акција полиције широм ЕУ - казао је Стефановић.

 

 

 

Извор: Пинк