Вести

Стефановић: Очигледно је да им је план био да изазову нереде на стадиону

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић истиче да све чињенице и околности у вези са досадашњом истрагом политичке провокације и истицања заставе на фудбалској утакмици репрезентација Србије и Албаније указује да је искључиви кривац албанска страна која је тиме желела да испровоцира српске навијаче.

„Очигледно је да им је план био да изазову нереде на стадиону. Изјаве челника албанске Владе указују да су знали да се таква провокација спрема, јер они у потпуности оправдавају понашање свих лица која су у томе учествовала. Ако Албанија мисли да су европске вредности, вредности такозване „Велике Албаније“ онда Република Србија ни по коју цену не може да их дели, зато сматрам да они нису довољно зрела држава да се прикључи европској породици“, наглашава Стефановић.

Министар унутрашњих послова додаје и да је полиција пронашла дрон који ће бити упућен на вештачење како би се одредио произвођач, као и где је купљен. МУП ће доставити комплетан извештај надлежном тужилаштву након чега ће државни органи одредити даље кораке.

 

 

Извор: Министарство унутрашњих послова