Вести

Стефановић: Очекујем од полиције да повећа заплене дроге

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је, поводом заплене више од 80 килограма хероина на граничном прелазу Батровци, да очекује од полиције да настави са таквим радом и да значајно повећа заплене дроге које се налазе у Србију.

"Оно што је наш задатак и на чему инсистирам је, осим посла који ради гранична полиција, да се сличне заплене дешавају и на београдским и улицама Србије, јер је очигледно да пуно дроге имамо у целој земљи", рекао је Стефановић. 

Он је подсетио и да је један од приоритета који је влада себи задала формирање Канцеларије за борбу против дрога, која је јуче формирана на предлог МУП-а, Министарства здравља и Министарства правде. Та Канцеларија ће, како је додао, помоћи да се координира и боље организује рад у борби против дроге, која је "озбиљан проблем који угрожава Србију". Говорећи о данашњој акцији, министар полиције је рекао да је она веома успешна и да показује оно што је очекивао од граничне полиције, а то су резултати.

"Ради се о више од 80 килограма хероина и може се рећи да је ово рекордна заплена у протеклих неколико година, а полиција је, успешно и добро, на основу својих оперативних података, урадила посао", закључио је Стефановић. 

Гранична полиција на прелазу Батровци пронашла је јутрос више од 80 килограма хероина у "мерцедесу" турских регистарских ознака, којим је управљао бугарски држављанин. Како је раније данас саопштио МУП, дрога је била упакована у 90 пакета, сакривених у посебно израђеном бункеру аутомобила, испод пртљажног дела, у тапацирунгу врата, блатобрана и прагова.