Вести

Стефановић обишао двојицу рањених полицајаца

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић обишао је на ВМА двојицу полицајаца рањених пре три дана на дужности у Крушевцу, и поручио да је поносан на то што такви људи раде у полицији. 

Министар унутрашњих послова и директор полиције Милорад Вељовић разговарали су с припадницима Интервентне јединице Владаном Јовановићем и Сашом Луковцем, који су задобили повреде од гелера када је Љ. А. из путничког возила активирао и бацио ручну бомбу на полицијске службенике. 

"Ово је још један пример двојице храбрих људи из Полицијске управе у Крушевцу, који су се, не жалећи ни живот, борили да ослободе таоца и успеју у том задатку. Нажалост, у извршењу тог задатка били су повредјени", рекао је Тањугу Стефановић. 

Министар Стефановић је истакао да је био импресиониран тиме што су му рањени полицајци у разговору рекли да су то урадили не размишљајући о животу и да ће то урадити поново, ако буде требало јер је њихов посао да се боре да градјани буду безбедни. 

"Поносан сам на то што такви људи раде у полицији и што више будемо стимулисали да овакви људи буду окосница Министарства унутрашњих послова, то ће Србија бити безбеднија. Захвалан сам им за то што нису размишљали о свом животу, него о животу људи којима је помоћ била потребна", рекао је он. 

Стефановић је пренео рањеним полицајцима жеље да се брзо опораве и што пре врате "својим породицама и, наравно, својој дужности".

Министар и директор полиције разговарали су и са максиофацијалним хирургом Сашом Јовићем, који их је информисао о здравственом стању двојице полицајаца.

Јовановић, Луковац и Ивица Јовановић рањени су приликом хапшења осумњиченог, који је бацио бомбу на полицајце. Љ.А је ухапшен и терети се за кривично дело тешко убиство у покушају,  наведено је у саопштењу Независног синдиката полиције.