Вести

Стефановић: Нова ПИ у Реснику за два месеца

Министар унутрашњих послова Републике Србије др Небојша Стефановић најавио је вечерас да ће за мање од два месеца почети са радом Полицијска испостава у Реснику.

Стефановић је на трибини „Безбедност грађана” у београдској општини Раковица указао да је полиција за сат и по времена успела да реши случај отмице девојчице на Вождовцу и да су одмах по пријави издати налози да се затворе граница и ауто – пут.

Осврнувши се на критике које су му упућене што се нашао на лицу места, Стефановић је упитао шта је друго требало да ради.

„Шта је требало, да седим у канцеларији. Сви у овој влади су посвећени послу, нисте платили министре који ће бити неки бирократски чиновници и које никада нећете видети. Док сам министар изаћи ћу на терен, изаћи ћу да охрабрим ове људе. Нећу ја да хапсим, али хоћу да осете подршку свог министра“, нагласио је Стефановић. 

Говорећи о реформама које спроводи Министарство унутрашњих послова, Стефановић је указао да ће нови Закон о полицији увести снажнију унутрашњу контролу.

 

 

„У полицији нема места за корумпиране и у њој могу да буду само они који су најчистији, најспособнији и који су спремни да са поносом носе плаву униформу, за коју су многи пре њих дали своје животе”, рекао је Стефановић подсетивши на припаднике Министарства који су обављајући своју дужност страдали.

Стефановић је нагласио да за оне који су у државни посао ушли да би сарађивали са криминалцима места у полицији неће бити и додао да је против припадника Министарства унутрашњих послова који су се огрешили о закон прошле године поднето око 150 кривичних пријава.

Указавши да Министарство ради на изменама Закона о безбедности саобраћаја, Стефановић је истакао да је саобраћајној полицији наложена строжија контрола возила високе категорије, јер у Србији нема ни повлашћених, ни заштићених и то што возе та возила, како је истакао министар, не може их поштедети одоворности уколико чине прекршаје.

Министар полиције је навео да нови Закон о полицији треба да врати секторски начин рада полиције – полицију у заједници.

Потребан нам је здрав систем. Полицајац који је честит, исправан, одговоран човек, не корумпиран, који се бори за вас и безбедност ваше деце”, рекао је Стефановић.

„То значи да ви познајете свог полицајца, да познајете човека који патролира вашим крајем, да он зна ваше проблеме, да зна где се окупљају наркодилери и што је кључно да у њега имате поверење”, објаснио је министар полиције.

„Тражим од вас подршку за професионалце, за оне часне и поштене полицајце, јер они заслужују поштовање”, закључио је Стефановић.

 

 

Стефановић: Неће бити дивљања џипова по улицама

 

Mинистар Стефановић наjавио jе и строжиjу контролу свих у саобраћаjу, истакавши да jе саобраћаjна полициjа последњих дана, посебно у Београду, контролисала оне коjи возе скупе аутомобиле.

“Заустављали су у Београду све коjе возе мерцедесе, џипове, аудиjе… и апсолутно нас не занима ко има скуп ауто, а нико неће бити ни повлашћен, а ни заштићен”, рекао jе Стефановић.

Стефановић jе у разговору са грађанима општине Раковица рекао и да ће те контроле бити jош интезивниjе и да нико више неће моћи да “дивља по улицама”.

Oн jе апеловао на грађане да поштуjе ограничење брзине, вежу поjас и не пиjу алхохол када возе, поновивши да ће ускоро бити усвоjене измене и допуне Закона о безбедности у саобраћаjу.

 

 

 

Tрибина “Безбедност грађана” jедна jе у низу на београдским општинама током коjе су Стефановић и представници градских валсти одговарали на различита питања грађана.

Градски менаџер Горан Весић jе истакао и да jе градска власт отворена за сва питања и предлоге суграђана са општине Раковица, како би заjеднички покушали да их реше и тиме подигли квалитет свакодневног живота. 

Весић jе рекао и да ће ове године око 40 милиона динара бити уложено у реконструкциjу улица, додавши да jе потпуно и делимично већ обновљено 57 саобраћаjница. 

Према његовим речима, предузеће “Београд пут” jе извршило и реконструкциjу пет мостова, а ради се, од стране предузећа “Водовод” и на канализационом систему на Kошутњаку.

 

Извор:nebojsastefanovic.rs