Вести

СТЕФАНОВИЋ: ЛИСТА АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ ОСВОЈИЛА 60 ОДСТО ГЛАСОВА

Потпредседник Српске напредне странке (СНС) Небојша Стефановић саопштио је вечерас да је листа Александар Вучић - СНС-СПС-ПУПС освојила 60 одсто гласова на изборима у Медвеђи.

Он је, на конференцији за штампу, рекао да се ради о прелиминарним резултатима, без једног изборног места.

Стефановић је указао да је листа Александар Вучић освојила 60 одсто гласова, то јест 80 одсто српског бирачког тела.

Он је додао да је група грађана освојила око 13 одсто, ДС између 3 и 4 одсто, две албанске листе између 24 и 25 одсто.

"Важно је да је ово велика победа која је остварена и поред великих притисака који су се одвијали у Медвеђи у којој су учествовали и неке међународне институције. Било је покушаја да неки људи гласају без валидних докумената", указао је Стефановић, као и покушаја уписивања у бирачки списак.

Он је рекао да је пример за то био велики број Албанаца који не живи реално на територији Медвеђе, већ Косова и Метохије, који су аутобусима довожени.

"Имали смо овог пута 230 албанских гласова више него максимални број који је гласао до сада. Они су довођени да би се пренела порука да је Асоцијација албанских општина политичка реалност", казао је он.

Стефановић је подвукао да је "реалност да је Медвеђа српска општина, да се налази у Србији, и да су заштићени национални интереси", констатујући да су изборни резултати одраз тога.

Говорећи о албанским бирачима Стефановић је казао да је очигледно да један део не живи на територији општине Медвеђа, и да је држава претходних 10 година пропустила прилику да направи ажурнији бирачки списак.

"Да смо брисали било кога са листе пред изборе свакако би то изазвало неке сумње и увек било питање регуларности. Драго ми је да су и поред свих тих околности наше странке добиле 80 одсто српског бирачког тела, а 60 одсто свих, а изашло је више од половине становништва, што није често", казао је он.

У вези ажурирања изборних листа Стефановић је констатовао да имамо изборе и у другим општинама у Србији и да има пуно посла пред нама.

Заменик председника СПС Александар Антић указао је да су СНС, СПС и ПУПС изашле са једном листом, коју сачињавају странке које чине владу, те да је резултат доказ шта грађани мисле о раду владе.

"Ако у Медвеђи где имамо 25 процената који по дефиницији гласају за албанске странке, 60 одсто грађана гласа за листу коју чине странке из владе, то је доказ да влада добро ради и води одличну политику која очигледно добија подршку грађана", подвукао је Антић.