Вести

СТЕФАНОВИЋ: ЛИДЕРИ СЗС ВАН ЗЕМЉЕ ПРОТИВ СРБИЈЕ, А У СРБИЈИ ГЛУМЕ ВЕЛИКЕ ПАТРИОТЕ

Министар унутрашњих послова Србије и функционер Српске напредне странке (СНС) Небојша Стефановић изјавио је да политичари из опозиционог Савеза за Србију ван земље причају како је Србија одговорна за све ратове, а када се врате онда "глуме" велике патриоте.

Стефановић је рекао да му је застрашујуће да неко пребацује кривицу на српски народ као што је то, како каже, Вук Јеремић недавно урадио у БиХ где је рекао да је Србија била крива за све ратове.

"Једно причају када оду у те земље, а у Србији глуме велике патриоте. Не знам шта им је циљ, али је неодговорно због будућности Србије да о својој земљи говоре да је одговорна за ратне злочине, поготово што то нема везе са истином", рекао је Стефановић.

Како каже, не разуме њихову политику, јер се они не баве одговорима на питања како ће народ сутра живети, шта ће се градити…

"Мене је шокирала изјава лидера Савеза за Србију кроз уста Милојка Пантића да је једини разлог што су Албанци одлучили да се отцепе било то што су Срби кренули у етничко чишћење. Био сам шокиран, нарочито јер сам на челу Министарства чији су припадници страдали од шиптарских терориста на КиМ", рекао је Стефановић.

Каже да је понекад веома изненађен шта може све да чује од лидера СзС и оних који говоре у њихово име, будући да је, додаје, свима јасно да иза протеста стоје управо они.

"Бесмислено је да говоримо о некој причи да су то неки протести који немају везе с Ђиласом, Јеремићем, Обрадовићем, само што они играју неке своје улоге", додао је Стефановић.

Додао је и да Јеремић и Ђилас иду у земље Европске уније и "кукају", а с друге стране, не смеју да кажу хоће ли или неће у Европску унију да им се, како каже, Бошко Обрадовић не би отргао контроли, који, с друге стране, пак не сме да се изјасни о неким другим темама које могу да одбију оне који подржавају Ђиласа или Јеремића.

"Када је реч о последњој посети, потврдили су да су били у Берлину, али нису могли ништа да кажу. То значи да, или није био неко значајан у хијерархији те земље, или су се састали с неким с ким не би смело да се састају", рекао је Стефановић и подсетио да су Ђилас и Јеремић недавно говорили лоше о Србији у Бриселу.

Поменуо је и да су припадници бивше власти обишли све земље света, одседали у луксузним хотелима, а све о трошку грађана.

 

 

Извор: Танјуг