Вести

Стефановић: Још без одлуке о изборима, тим за Београд крајем новембра

Функционер Српске напредне странке Небојша Стефановић, изјавио је да та странка још није изабрала кандидата за градоначелника Београда и да ће у наредних неколико недеља представити тим људи и првог на листи који ће бити кандидат за градоначелника престонице, као и да још није донета одлука о ванредним парламентарним изборима.
 
Стефановић је на конференцији за новинаре прецизирао да ће се тим за Београд и кандидат представити крајем новембра или почетком децембра.
 
Он је рекао да још увек није донета одлука о ванредним парламентарним изборима и додао да ће о томе обавестити јавност када странка донесе одлуку.
 
Стефановић је одбацио тврдње појединих опозиционих представника о повећању броја становника у неким београдским општинама, истичући да је реч о лажима и манипулацијама.
 
"Сваког дана имамо умножавање лажи које се пласирају у Београду и сервирају као истина- свакако да би се прикриле афере које су ти људи оставили док су управљали Србијом и Београдом и који желе по сваку цену да се врате на власт" рекао је Стефановић.
 
Он је износећи резултате градске власти у Београду истакао да је буџет града 2013. године био 78 милијарди динара а данас је 102 милијарде, а да је незапосленост рекордно ниска и испод је 90.000 незапослених.
 
Стефанoвић је подсетио и да је Београд 2013. године био дужан 1,2 милијарде евра а данас 450 милиона евра мање иако је много више улагао у инфраструктуру у претходне три године и то без динара новог кредита.
 
 
Стефановић: Лажу да би се заборавиле све њихове афере
 
Стефановић је одбацио тврдње Покрета слободних грађана Саше Јанковића да се број бирача у општини Младеновац повећао за 4.000. 
 
Стефановић је новинарима у седишту странке рекао да је општина Младеновац изнела податке о броју активних и пасивних бирача, а да су у ПСГ то сабрали, иако, како је објаснио, пасивни бирачи могу бити они који су се одселили, преминули или изгубии радно право, односно немају право гласа. 
 
Такве лажи се свакодневно умножавају и пласирају како би се "затрпале" и заборавиле све афере оних који су некада управљали Србијом и Беoградом, а сада ту власт желе да врате по сваку цену, каже Стефановић.
 
Осврнуо се и на догађаје у Младеновцу, у четвртак, када је, каже, лидер Двери Бошко Обрадовић покушао да прекине седницу Скупштине општине тако што је провоцирао људе.
 
"Када сам то видео, видео сам како би изгледала Србија када би се на власт вратили Драган Ђилас, Бошко Обрадовић, Саша Јанковић, (Александар) Шапић...", рекао је.
 
Сетили бисмо се, каже Стефановић, афера попут реконструкције Булевара краља Александра, у којој је за извођење радова изабран понуђач који је био скупљи за 650 милиона динара, поџемних контејнера, "Пазл града" на Вождовцу којег нема а коштапо је 30 милиона динара, реплике Терзија, Шапићевог и Ђиласовог пројекта који је одувала кошава.
 
Како је рекао, за време бивше власти у Београду градила се кућа "Великог брата", док је за време садашње градске власти, за три године, изграђено 400 километара канализационе и водоводне рмеже.
 
 
Извор: Танјуг