Вести

Стефановић и Пинтер потписали три имплементациона протокола

Министар унутрашњих послова Републике Србије др Небојша Стефановић потписао је са министром унутрашњих послова Мађарске Шандором Пинтером три имплементациона протокола који ће унапредити сарадњу наших граничних полиција и допринети бољем животу грађана у пограничним областима.

Министри су потписали Протокол о оснивању заједничког контакт центра на прелазу Хоргош-Реске, Процедуре о вршењу граничне контроле на прелазу Бачки Виногради-Ашотхалом, као и Методологију спровођења јединствених задатака о вршењу заједничких граничних патрола. Министри Стефановић и Пинтер сложили су се да ће потписивање ових протокола допринети већој безбедности Србије и Мађарске.

Током разговора, министар Стефановић се захвалио колеги из Мађарске на подршци у европским интеграцијама, информисао га о напретку преговора у оквиру поглавља 24 и замолио га за помоћ у преношењу искустава у преговорима, на шта је министар Пинтер позитивно одговорио. Министар Стефановић изразио је наду да ће Србија званично отворити преговоре у оквиру поглавља 23 и 24 почетком следеће године.

 

Извор: Министарство унутрашњих послова