Вести

СТЕФАНОВИЋ: ХВАЛА ВАМ НА ВЕРНОЈ СЛУЖБИ ОТАЏБИНИ

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић уручио је  кључеве за 33 стана и девет уговора о закупу стана на неодређено време припадницима Министарства одбране и Војске Србије у Дому Војске у Нишу.

Стефановић им се захвалио за верну службу отаџбини, истичући да је бити војник много више од каријере.

Ви сте људи који сте задужили овај систем и сви ови људи који су овде преда мном инспиришу ме да кажем, пре свега, хвала вам за верну службу отаџбини. Потпуно сам свестан колико је тешко бити војник, колико је тешко носити униформу и драго ми је да се данас ове 33 породице усељавају у своје домове и да су ових девет људи потписом уговора почели са откупом станова и ускоро ће постати њихови власници. Драго ми је и да видим да је готово половина пензионера, зато што ова држава показује захвалност људима који су годинама градили систем одбране, који су чинили нашу војску и није их заборавила у тренутку одласка у пензију, рекао је Стефановић.

Стефановић се захвалио и свим активним војним лицима на свему што раде за нашу земљу.

Осећај поноса који свако од нас има када стане пред нашу војску, која је данас јача и која има веће капацитете и могућности, заиста је немерљив. И све то ми говори да наша држава, све оно што је био и програм и план председника Вучића и када смо започињали програм станоградње за припаднике система безбедности и све оно што радимо да набавимо нову опрему и технику, да повећамо плате и пензије, даје резултате и показује да хоћемо да се захвалимо нашим војницима. Њихов посао је много више од каријере, неко ко је војник чини ми се, заувек је војник и на такав начин се и односи према својој земљи, то се види и драго ми је да држава Србија и те како може да вам се захвали и на овај начин, рекао је Стефановић. 

 

 

 

 

Извор: Танјуг