Вести

СТЕФАНОВИЋ: ГРАЂАНИ ПАМТЕ ПЕРИОД КАДА ЈЕ О СРБИЈИ ОДЛУЧИВАО ЂИЛАС

Потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић поручио је Драгану Ђиласу да избори нису 1., већ 3. априла.

Ђиласу је поручио и да је вероватноћа да опозиција добије више гласова од Српске напредне странке, победи у Београду и да јој кандидат уђе у други круг председничких избора, како тврди Ђилас, таман онолика колика је, како је рекао, била истина када је тврдио да му не пада на памет да се више кандидује, већ да то препушта младима.

Данас, како је рекао Стефановић, не да то више не спомиње, већ се препоручује за премијерско место.

Реагујући на последње изјаве Ђиласа, Стефановић подсећа да ово нису први избори у којима, како је рекао, слушамо храбрење Драгана Ђиласа који се прогласио за лидера опозиције.

"Да ли то исто мисле и подржавају и остали из СББ савеза (Савез без Бошка) остаје да се види. И сигуран сам да нису ни последњи, пошто само наивни могу да мисле да ће се Ђилас икада повући из политике, па макар да добије и два посто на изборима".

Стефановић истиче да оно што се могло видети на разним изборима, само у последњих пет година, од месне заједнице до избора за председника Србије, је да грађани веома добро памте како је њихов живот изгледао у периоду када су о Србији одлучивали Ђилас, Јеремић, Тадић, Мариника Тепић и остали.

"Зато већина њих самостално тешко да би прешла и овај смањени цензус. Једноставно - народ их неће, што је у свакој нормалној земљи ипак најважније ако хоћете да победите", навео је Стефановић.

Стефановић примећује и да Ђилас у свакој другој својој реченици помиње Брисел и како им он тамо износи своје непоколебљиве ставове, има и своје фаворите, ако их можда и не бира, за председника европског парламента, европске комесаре, шефове највећих политичких групација Европе, који су по Ђиласу спремни колико сутра да крену пут Србије да му пруже подршку.

"Занимљиво из два разлога: прво јер је чудно да се неко толико упиње да нас убеди да не очекује подршку странаца на овим изборима, а само о њима прича свакога дана очекујући да му помогну, и друго јер је сасвим јасно да је Србија захваљујући Александру Вучићу данас и поштована у свету, али и суверена у доношењу својих одлука, као и да је председник Србије неупоредиво поштованији од Ђиласа и у Европи и Русији и Кини и САД. И то смета Ђиласу", навео је.

Поручио је да је Србија данас другачија.

"Вођена Александром Вучићем иде путем напретка, изградње ауто-путева, болница и школа, повећања плата и пензија, отварања нових радних места. Све супротно се дешавало када је Ђилас управљао нашим судбинама...", навео је, између осталог Стефановић.

Апсолутно је убеђен, истиче, да зато и не само зато, "разни Ђиласи, Маринике, Јеремићи и остали су њена прошлост и да ће грађани Србије и наредне године то јасно поручити на изборима".

 

 

 

Извор: Танјуг