Вести

Стефановић: Градимо друштво које ће говорити ”Не” насиљу

Поводом Међународног дана борбе против насиља над женама, вечерас је у Омладинском позоришту Дадов премијерно изведена документарна представа “Нисам крива”, која је, према речима министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, одличан начин да се уметничким изразом упути јасна порука охрабрења свим жртвама насиља.

Представа “Нисам крива” Мине Цхирић рађена је по искуствима жртава насиља.

“Ова представа је показатељ да хоћемо да градимо друштво које ће увек говорити ”Не” насиљу и које хоће да буде толерантно, а не оно које ће подржавати насилнике на било који начин. Морамо да пошаљемо снажну поруку да жене нису криве за насиље које им се дешава, да су за то криви насилници и да се са тим никада нећемо мирити”, рекао је Стефановић.

Према његовим речима, позоришна представа “Нисам крива” одличан је начин да се уметничким изразом упути јасна порука охрабрења свим жртвама насиља, али и да се наше друштво још једном подсети да насиље постоји и да се само заједно можемо изборити са тим.

У публици су, поред министра Стефановића, били и градски менаџер Горан Весић, председник општине Врачар Милан Недељковић, градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић, заменица председника Скупштине града Андреа Радуловић, члан Градског већа Драгомир Петронијевић.

Извор: Танјуг