Вести

СТЕФАНОВИЋ: ДОБРИ И ПРИЈАТЕЉСКИ ОДНОСИ СРБИЈЕ И КИНЕ

Члан Председништва Српске напредне странке и председник Градског одбора Београд др Небојша Стефановић састао се са делегацијом КП Кине, предвођеном шефицом Радне групе Централне комисије за дисциплинску инспекцију у Департману за организацију Централног комитета КП Кине Хонгциjу Ју. 

Током састанка било је речи о организацији, деловању и јачању страначких структура Српске напредне странке и Комунистичке партије Кине, а истакнути су добри и пријатељски односи Србије и Кине.

Стефановић се осврнуо на чињеницу да је и председник Александар Вучић поносан на два званична сусрета са председником Си Ђинпингом, на економску сарадњу две земље, као и инвестиције које су помогле српску привреду. 

Једна од тема била је борба против корупције у којој, како је нагласио Стефановић, у Србији нема заштићених без обзира на страначку припадност. "Борба против корупције је дугорочна и континуирана, и нико не сме бити изнад закона", истакао је Стефановић. 

Према речима Ју, КП Кине се ослања на два правца, један је јачање партије, а други борба против корупције."Након Конгреса КП Кине 2012.године Кина је ушла у период најозбиљније борбе против корупције у држави, али и самој партији", рекла је Ју.

На крају састанка закључено је да су овакви састанци прилика за размену искустава и даљи развој страначких структура.