Вести

Стефановић: Бесплатно до документа коjа су у поплавама изгубљена

Mинистар унутрашњих послова Небоjша Стефановић изjавио jе данас да ће MУП предложити влади да омоћући грађанима да бесплатно изваде сва документа коjа су у поплавама изгубили. 

Стефановић jе у начелноj расправи о изменама Закона о безбедности саобраћаjа на путевима рекао да jе предложен продузетак рока за вађење нових возачкиух дозвола за три године, до 10. jуна 2017. Године, и да ће MУП покусати да стимулише греађане да то и учне, а да jе цена обрасца 1.570 динара.
“Tо jе редовна цена за вађење таквих докуменатата”, прецизирао jе Стефановић и додао да jе 2009.године усвоjен закон коjи jе предвидео нове обрасце за лилчна документа, усаглашеним са прописива EУ, коjима се олакшава прелазак преко границе и вађење међународне возачке дозволе. 

Mинистар jе рекао да око милон и 200 до миллион и 500.000 грађана има стару возачку дозовлу и да jе, када jе закон усваjан, процењено да ће пет година бити довољно за замену.
“Aнализом смо дошли до закључка да ћемо по истеку тог рока почети са кажнавањем или продужити рок. Свестан сам свих аргуманата и за и проитв”, рекао jе Стефановић и нагласио да jе одлучено да се ипак продужи рок за вађење нових возачких дозовла.

“Oпределили смо се да продужимо за три године рок за издавање возачких дозвола и да кроз помотивне акциjе анимирамо грађане да то чине”, нагласио jе Стефановић.

Шеф посланичке групе СНС Зоран Бабић наjавио jе да ће посланици напредњака подржати те измене и додао да веруjе да jе MУП спреман да се таj посао уради у наредне три године. 
Oн jе закључио да ће, уз отварање додатних 44 шалтера, за случаj потребе у Београду, 87 шалтера бити довољно.

Извор: Танјуг