Вести

Станисављевић: Велико интересовање за сениорске картице

Након јучерашњег великог интересовања за сениорске картице у току је склапање нових уговора са једним бројем компанија које су контактирале Град Београд, што значи да се повећава број продајних обејаката где пензионери града Београда могу да остваре попусте, изјавила је јутрос секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић гостујући на ТВ Пинк.
 
– Посетом градским општинама и клубовима за старе уверили смо се да је инересовање велико, многи пензионери су јуче након попуњавања формулара одмах добили своје привремене картице, са којима већ могу остварити попусте. Све је то потврда да је то била добра идеја и колико је ово добар пројекат који је спроведен у дело – објаснила је секретарка.
 
Према њеним речима, са привременом картицом пензионери истог тренутка могу да остваре попусте у свим продајним објектима са којима је Град Београд до сада склопио уговоре. 
 
– У том систему су наша градска предузећа, позоришта, где се попусти крећу од 20 до 50 одсто, толики су попусти и за градске музеје, а велико је интересовање и за програме на Старом ДИФ-у, као и за Београдски зоолошки врт. Осим тога, склопљени су уговори са приватним компанијама, а ми ћемо пензионере благовремено обавештавати о томе који су то нови продајни објекти где ће моћи да користе сениор картицу и остваре попусте – нагласила је Наташа Станисављевић.
 
Како је навела, на територији града Београда има 26 клубова за старе, свака градска општина има свој клуб, минимум један. Осим њих, у свим градским општинама које су партнери у овом пројекту могу се добити приступнице.
 
– Након попуњавања, корисник истог тренутка добија привремену картицу. Постоји и беспалатан кол-центар 0800-110-011, те свако ко није у могућности да дође или има проблем са проналажењем места у коме може попунити приступницу, ми ћемо му је послати на кућну адресу. За добијање сениор картице не постоје никакви услови, осим да је у питању пензионер са територије града Београда, не постоји ограничење у годинама, висини примања. Картица је потпуно бесплатна, она није платна, већ картица уз помоћ које остварујете попусте. На продајним објектима, који су у овом сиситему и где је могуће остварити попусте, налазиће се налепница тако да ће пензионери приликом уласка у објекат знати да ли имају попуст – појаснила је секретарка.
 
Ми смо јако дуго радили на овом концепту, навела је она, и додала да у Београду има 406.000 пензионера, те да градска власт стално размишља о новим пројектима којима би се омогућиле додатне подгодности.
 
– Циљ ове картице је да оствари уштеде у кућном буџету. Пријава за картицу нема ограничења, ово је привремена картица, а након неког времена на кућну адресу стиже персонализована картица. Право на ову картицу имају сви пензионери у Београду јер ово је пројекат градске власти која води рачуна о свим пензионерима у граду – нагласила је Наташа Станисављевић и додала да реакције пензионера на ову картицу охрабрују, нарочито због тога што је ово нови пројекат који до сада није постојао.
 
Извор: Беоинфо