Вести

Станисављевић: Сајам за треће доба на Београдском сајму

На Београдском сајму сутра и прекосутра одржаће се Сајам за треће доба који је за пет година постао највећи регионални сајам, најавила је данас градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић. 

Она је гостујући на ТВ Студио Б подсетила да је само прошле године 25 хиљада пензионера посетило ову манифестацију.

У овом тренутку имамо више од 50 излагача и разних компанија које ће изложити своје производе и понудити разне погодности и попусте. Сајам има и едукативни и забавни део, а улаз је бесплатан – истакла је Наташа Станисављевић и позвала све пензионере да дођу и да се друже. 

Према њеним речима, слоган сајма је „Тамо где ваша сениор картица вреди више”. 

Ова картица као производ Града Београда покренута је 1. новембра прошле године и до сада ју је преузело више од 200.000 пензионера. Компаније су се придружиле овом пројекту и више од 200 њих на 800 продајних места омогућује попуст за своје услуге уз ову картицу, а свакодневно нам се јављају нове компаније. Кренули смо већ и са доставом персонализованих кртица на кућну адресу и то је један систем који савршено функционише – истакла је Наташа Станисављевић. 

Осврнувши се на временске прилике и повећане потребе Прихватилишта за бескућнике у Кумодрашкој улици, она је истакла да је у овој установи тренутно 135 корисника. Ради 24 сата, обезбеђено је довољно кревета, хране и осталих потрепштина. 

Секретаријат за социјалну заштиту подигао је степен приправности у свим установама социјалне заштите у граду и дежурства су организована у свим центрима за социјални рад.  Наложен је хитан смештај у свим установама како би људи који су угрожени у овим неповољним временским условима имали где да оду, да добију смештај – истакла је градска секретарка за социјалну заштиту. 

Она је похвалила Општину Врачар која је за кратко време обезбедила простор да се они који су угрожени угреју у току дана и додала да једно прихватилиште није довољно.

 

 

Извор: beoinfo