Вести

Станисављевић: Реформисан систем социјалне заштите

Претходна власт оставила је највећа дуговања према онима којима је наша помоћ и подршка била најпотребнија, одговорна власт предвођена Српском напредном странком успела је да реформише систем социјалне заштите и сада се социјална давања исплаћују на време и без кашњења, подсетила је чланица Главног одбора СНС Наташа Станисављевић.

„Затекла су нас дуговања од преко пет милијарди динара и то дуговања ка оним људима којима је помоћ у том тренутку била најпотребнија. То су била дуговања ка корисницима социјалне помоћи која им је каснила по годину дана, људима који су примали оброке у народним кухињама, трудницама, породиљама, људима који су имали субвенције на комуналне услуге“, рекла је Станисављевић.

Станисављевић је нагласила да са поносом може да каже да су у последњих шест година сва дуговања, која је оставила претходна власт предвођена Ђиласом, измирена, да се данас исплате врше редовно и без кашњења и додала да је буџет за социјалну заштиту у 2020. години за особе са инвалидитетом и породиље, а у односу на 2013. годину, повећан за 51,91%. 

Она је објаснила да је за давања према породиљама и особама са инвалидитетом за 2020. годину издвојено више од 1,5 милијарде динара, док је тај износ 2013. године био свега 700 милиона.

„Можемо с поносом да кажемо да спроводимо одговорну социјалну политику, исплаћујемо своје обавезе на време и не задужујемо се. Сада је буџет за социјалну заштиту, на име давања породиљама и особама са инвалидитетом, преко 1,5 милијарди динара. Сваке године издвајамо више за оне којима је помоћ најпотребнија и више се никада нећемо вратити у период када се људима дуговало по годину дана за оно што им је тада било потребно“, нагласила је Станисављевић.

Док се Драган Ђилас богатио и повећавао своју добит, повећавао се и минус овог Града, узимао је и од најсиромашнијих и то више не сме да се понови, закључила је Станисављевић.

 

                      

Служба за информисање

Српска напредна странка

Градски одбор Београд