Вести

Станисављевић: Грађевински материјал за интерно расељена лица

Градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић потписала је данас уговоре са члановима интерно расељених породица којима је додељен грађевински материјал и столарија у вредности од око 6,8 милиона динара. 

Том приликом она је саопштила да је на овај начин збринуто 20 интерно расељених породица и да ће помоћ бити испоручена до краја августа.

Ово је само један од примера како помажемо свима онима којима је наша помоћ потребна. Трудићемо се и даље да све што можемо и колико можемо као Град Београд то и пружимо. Град Београд и Секретаријат за социјалну заштиту такође спроводе бројне активности везане за интеграцију и побољшање животних услова избеглица, интерно расељених лица и социјално угрожених категорија становништва – рекла је Станисављевићева.

Она је подсетила да је Секретаријат за социјалну заштиту од 2014. до сада збринуо укупно 193 породице интерно расељених лица, а у оквиру Регионалног стамбеног програма, који се реализује од 2015. године, обухваћено је укупно 925 породица избеглих лица.

Секретаријат за социјалну заштиту је у току јуна и јула збринуо још 19 интерно расељених породица тако што је пружао помоћ при откупу сеоских кућа са окућницом, за које ће грађевински материјал, као додатна помоћ за поправку или адаптацију купљених кућа, бити испоручен у септембру и октобру ове године. Град је за ову намену одобрио средства у износу од око 1,3 милиона динара по породичном домаћинству корисника, односно скоро 25,3 милиона динара за све породице.

Виолета Декић, удовица са двоје малолетне деце из Лештана, каже да јој је ова помоћ веома значајна и да ће јој омогућити да оспособи трошну кућу и обезбеди сигуран дом својој деци.

У циљу унапређења положаја и квалитета живота грађана Београда, Секретаријат за социјалну заштиту ће и даље наставити да расписивањем јавних позива стамбено збрињава интерно расељена лица и избеглице пружањем помоћи у виду пакета грађевинског материјала за поправку и/или адаптацију започете непокретности, као и при откупу сеоских кућа са окућницом.

 
 
Извор: beoinfo