Вести

Станисављевић: Град подржао 30 пројеката из области социјалне заштите

Секретарка Секретаријата за социјалну заштиту, Наташа Станисављевић, потписала је данас уговоре са удружењима која ће реализовати пројекте изабране на Јавном конкурсу за финансирање пројеката удружења из области социјалне заштите на територији града Београда у 2018. и 2019. години.

Од 95 пријављених пројеката, средствима града Београда у  износу од 25.963.340 динара,  подржано је 30 пројеката. Износ опредељених средстава по појединачном пројекту у оквиру овог јавног конкурса креће се у распону од 495.000 до 1.500.000 динара.

Удружења чији су пројекти подржани  спроводиће активности које се односе на унапређење положаја осетљивих друштвених група, као што су особе са инвалидитетом, деца и млади са сметњама у развоју, припадници ромске популације и старија лица. Такође, подржани су и пројекти који се односе на системско увођење принципа родне равноправности и превенцију насиља у породици.

Сарадња Секретаријата за социјалну заштиту са организацијама цивилног друштва путем јавних конкурса и у овој години потврђује опредељење града Београда за  јачање успостављених  веза између  јавног и цивилног сектора, јер је то и пут и начин да систем   препозна стварне проблеме и суштинске потребе својих суграђана, те сходно томе и проналази могућности за њихово решавање.  

 

 

Извор: beoinfo