Вести

СЕЛАКОВИЋ: ПОДИЗАЊЕМ СПОМЕНИКА СТЕФАНУ НЕМАЊИ ОДАЈЕМО ПОЧАСТ ПРЕЦИМА

Генерални секретар председника Србије Никола Селаковић изјавио је да подизањем споменика Стефану Немањи баш у ово време када је Србија довољно јака да то учини, одајемо пажњу и поштовање нашим прецима који су градили и стварали Србију.

Селаковић је рекао да онај ко зна Србију мора да познаје Немањиће, Лазаревиће, Карађорђевиће, Обреновиће и додао да ће овај споменик бити јединствен и сам по себи, али и по томе што ће бити музеј у малом у који ће свако моћи да уђе и гледа слике из живота Стефана Немање.

Селаковић је истакао да ће споменик бити симбол Београда и да је само први који се подиже, и оценио да по уметничком домету неће заостајати за светским споменицима и да ће бити најпосећеније место.

Како је рекао, многи су замерали што ће споменик бити висок 21 метар и истакао да је то први пут да се споменик подиже на највећем тргу у Београду и да главни град све више личи на западне престонице.

"У Лондону се на Трафалгар скверу налази Нелсонов споменик висок 50 метара, у Паризу на тргу Вендом стуб висок 44 метра, и Трафалгар и Вендом су као тргови мањи од нашег Савског трга. Једино је париски Трг Републике приближне величине и све је то нормално и у Паризу и у Лондону, а неко је то хтео да оспори у Београду", рекао је Селаковић.

Селаковић је додао да је у време Вучићеве власти из буџета издвојено више новца него из свих наших претходних буџета заједно.

"Зашто? Јер волимо да започнемо започето, али то није пало са неба већ је неко морао да спроведе озбиљне мере, ојача наше финансије и спроведе тако нешто", закључио је Селаковић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва