Вести

СЕЛАКОВИЋ: ОБЈЕКАТ "СТАЦИОНАР" БИЋЕ РЕНОВИРАН У ПОТПУНОСТИ

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић обишао је радове на реконструкцији објекта "Стационар" Центра за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској, чија вредност, како је рекао, износи 828 милиона динара.

Селаковић је рекао да ће објекат бити реновиран у потпуности, али да ће задржати исти капацитет, односно да ће у њему, као и до сада, боравити 200 деце.

"Влада Србије преко Министарства за јавна улагања, а у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања издваја 828 милиона динара. На овај начин показујемо своју спремност и бригу да после више деценија, фактички после једног века, објекте који су били запостављени реконструишемо", истакао је Селаковић.

Министар Селаковић је навео да је то само један објекат у низу који се реновира и подсетио да је на исти начин потпуно реновирана радна јединица на Карабурми, а да су у току радови на објекту на Вождовцу.

Истакао је и да су спремни пројекти за реновирање три радне јединице - Јован Јовановић Змај, Моша Пијаде и Дринка Павловић.

"Студентски дом је у потпуности реновиран, а преостаје након овога да видимо како да урадимо установу у Сремчици и седиште геронтолошког центра Београд на Бежанијској коси", рекао је Селаковић.

Селаковић је навео да је уверен да ће реконструкцијом установа бити обезбеђен бољи стандард њиховог функционисања и да ће не само корисници, већ и људи који раде у њима имати боље услове за рад и боравак.

 

 

 

 

Извор: Танјуг