Вести

ШАПИЋ: СПРЕЧАВАЊЕ СПРОВОЂЕЊА ИЗБОРНИХ ПРОЦЕСА ЈЕ КРИВИЧНО ДЕЛО

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Александар Шапић рекао је да је спречавање спровођења изборних процеса озбиљно кривично дело и да се не може више дозвољавати опозицији да крше закон, зато што се од тог момента улази у потенцијалну анархију.

"Мислим да је урађено и више него што се могло. И сваки пут се гледало да се изађе у сусрет, да се буде толерантан. И сваки пут је то протумачено као слабост. А не као жеља да се нађе неки компромис", рекао је Шапић у изјави медијима након седнице Председништва СНС.

Шапић је то рекао одговарајући на питање новинара какве су биле реакције Председништва на његов раније изнет став, да је доста било попуштања опозицији.

Шапић је навео да је спречавање спровођења изборних процеса озбиљно кривично дело и подсетио је да је и раније говорио председнику Александру Вучићу да ће се последњи пут извинити Београђанима, пре пар месеци када је, како је навео, 15 или 20 људи зауставило цео град пред празнике.

"Ја сам рекао, ја ћу се извинити Београђанима још овога пута и више нећу. Зато што мислим да је ово прешло све границе. Све је у реду, и политичка борба. Постоји начин, постоји закон. И кад протестујете, постоји закон, како се протестује, све је законски регулисано. Али да неко малтретира, да толика мањина малтретира већину, ја иза тога више не могу да станем. Јер смо неретко и сами кршили закон тако што смо дозвољавали њима да крше закон", рекао је Шапић.

Навео је да је и председник Вучић поручио да закон више нико неће кршити.

 

 

 

 

Извор: Танјуг