Вести

ШАПИЋ: ПРЕМА БЕОГРАДУ ЋУ СЕ ПОНАШАТИ ДОМАЋИНСКИ, ТО ЈЕ МОЈА ОБАВЕЗА

Александар Шапић, први на листи "Александар Вучић - Заједно можемо све" за Београд, рекао је да је многе ствари успео да уради на Новом Београду и да нема разлога да не покуша то да уради и у Београду, а верује да ће успети.

Уколико не успемо да сачувамо мир и стабилност, нећемо сачувати ни стабилну економију, а тамо где ње нема, нема ни приче о вртићима, школама, о развоју инфраструктуре, озелењавању, рекао је Шапић.

Истиче да има искуство у управљању Новим Београдом, општином коју су многи називали локомотивом престонице.

"Нови Београд је урбанистички најуређенија општина, овде се налазе највећа домаћа и страна представништва, а у претходних 20 година, 10 посебно, највише се променила. Нефер би било говорити како сам ја за све то заслужан, али сматрам да сам дао свој скроман допринос",рекао је Шапић.

"Говорио сам о попустима па су ми се смејали", рекао је Шапић и наглашава да ће, захваљујући попустима које ће обезбедити Град, породице моћи да уштеде неколико хиљада евра.

Када је реч о великим пројектима, Шапић је рекао да је метро највећи, не само у Београду, већ у Србији. Истиче да су сви пројекти важни у комплексном граду каква је наша престоница.

Требало би, сматра Шапић, отворити питање преименовања Моста на Ади, јер Србија има довољно великана, чије би име мост могао и заслужио да понесе.

"Завршетак Обилазнице, Булевар патријарха Павла, Бео воз… Ово су пројекти којима ћемо се бавити. Јавни саобраћај у Београду је рак-рана више десетина година и град издваја преко 100 милиона евра за субвенционисање јавног превоза. Он је додатно унапређен у претходним годинама, али не може бити значајно докле год грађани не плаћају карту. То је немогућа мисија", рекао је Шапић.

Истиче да се према граду мора односити домаћински и да, ако буде постао градоначелник, када буде одлазио са ове функције, град мора да остави у бољем стању од оног у којем га је затекао.

"То је моја обавеза", рекао је Шапић.

На коментаре да се у Новом Београду понашао као да је његов, Шапић тврди да му је то заправо комплимент.

"Понашаћу се домаћински, чуваћу Београд као да је мој, трудићу се да га оставим ономе који дође после мене, као што се трудим да својој деци оставим кућу у бољем стању него што је мени мој отац оставио", рекао је Шапић.

 

 

Извор: ТВ Пинк