Вести

ШАПИЋ: ПОРОДИЦА ЈЕ СРЖ СВАКОГ ДРУШТВА

"Уколико не чувамо једни друге и ако нисмо заједно у тешким тренуцима, поставља се питање зашто живимо. Уложићемо велики труд и средства да овај догађај постане традиционалан и да Београд буде препознатљив по данима породице. Желим вам пуно радости и ведрине, да склонимо са стране мрачне ствари које нас оптерећују. Треба да посветимо више пажње лепим стварима, радости, деци и породици, јер то је суштина живота. Нека су нам са срећом "Београдски дани породице" и живео Београд", истакао је Александар Шапић, председник Привременог органа града Београда, на свечаном  отварању манифестације "Београдски дани породице".

"У наредна два месеца у центру града одржаће се прегршт манифестација, биће пуно радости и весеља, биће пуно културно уметничких друштава, младих људи и деце који ће имати прилику да себе представе нашим Београђанима. Волео бих да кроз "Београдске дане породице" сачувамо породицу као нуклеус друштва, јер је она данас пред великим искушењима и изазовима", истакао је Шапић. 

Као што је Шапић и обећао, "Београдски дани породице" ове године, уместо једног викенда, колико је манифестација трајала претходне године, трајаће два месеца, од 15. априла до 15. јуна. Нагласио је да су "Београдски дани породице" посвећени породици као симболу, јер је Београд, као и Србија, једна велика породица.

"Оно што треба да окарактерише ову манифестацију јесте начин на који ћемо прићи породици и једни другима и показати много љубави, које због темпа живота има све мање. Љубав треба да буде симбол дана породице, као што је симбол нашег лепог Београда", рекао је Шапић.

На крају, Шапић је пожелео свима да уживају током "Београдских дана породице" и да чувамо једни друге, јер је наша престоница одувек била отвореног срца.

 

 

Извор: Танјуг