Вести

ШАПИЋ: ОВА ТРКА СПАЈА ДВЕ ЗЕМЉЕ У КОЈИМА ЖИВИ ИСТИ НАРОД

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић обратио се учесницима на церемонији отварања 18. међународне бициклистичке трке Београд – Бања Лука 2024. године и том приликом истакао да је овај догађај много више од бициклистичке трке јер представља симбол спајања српског народа у Србији и Републици Српској.

"Велика ми је част што имам прилику да на различите начине помогнем ову бициклистичку трку која је нешто више од обичне бициклистичке трке. Она је симбол спајања нашег српског народа у Србији и Републици Српској и ми ћемо на томе наставити да радимо. Ова трка из године у годину подиже и свој спортски значај и све је више и више квалитетнијих такмичара. Најважније је да она спаја две земље у којима живи исти народ и да такмичари прелазе ту границу која у оквиру ове трке не постоји. Та граница за нас суштински не постоји јер ми смо један народ и зато морамо да се чувамо и помажемо, а нарочито у моменту у коме се данас налазимо. Уколико данас не покажемо јединство онда се поставља питање када ћемо га показати", истакао је Шапић.

Пожелео је пуно среће и добро такмичење свим спортистима, те да ова трка прође као и све до сада, у лепој спортској атмосфери.

"Нека победе најбољи, а ми ћемо наставити да негујемо ову врсту традиције која је изузетно важна", рекао је Шапић.

Осамнаеста по реду бициклистичка трка одржава се под слоганом "Србија и Српска заједно". Трка ће трајати четири дана и имаће четири етапе. Око 175 бициклиста из 25 земаља представљено је на старту у Београду, а домаћини су и Обреновац и Бијељина. Ова етапа ће на неколико минута уклонити границе између Србије и Српске, јер ће караван преко Павловића моста прећи без заустављања.

 

 

 

 

Извор: Танјуг