Вести

ШАПИЋ: ОПШТИНА НОВИ БЕОГРАД ДОЖИВЕЛА ЗНАЧАЈНЕ ПРОМЕНЕ

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић присуствовао је заједно са председником општине Нови Београд Бојаном Бованом прослави 76. рођендана градске општине Нови Београд у блоку 45.

"Осећам се мало чудно данас, морам да вам признам. Десет година сам имао ту срећу и част да будем на челу своје општине, наше општине, ваше општине", рекао је Шапић и додао да, без обзира где га политички живот водио, нема лепшег периода од тих десет година на челу Новог Београда.

Подсетио је да је интензивно кренуло да се гради 1948. године и да су се прве идеје родиле након Првог светског рата.

"Док сам био председник општине, архитекте су долазиле, и будући да немам знања из те области, објашњавале ми како је урбанистички општина Нови Београд једна од најбоље урбанистичких планираних општина на свету и како се дан-данас изучава на неким факултетима", објаснио је Шапић.

Истакао је да сви грађани треба да буду врло поносни и срећни будући да, према његовим речима, живе у једној изузетно модерној општини.

"Оно што је Београд за Србију, то је и Нови Београд за Београд, најпродуктивнија београдска општина у коју у току једног дана уђе и изађе неколико стотина хиљада људи који долазе на посао", рекао је Шапић.

Шапић је окупљеним грађанима пожелео срећан 76. рођендан и поручио да развитак и напредак Новог Београда не може нико да заустави без обзира ко буде био на власти.

"Овде су све највеће компаније, све највеће фирме, предузећа која раде у нашој земљи. На Новом Београду су најскупљи станови, људи желе да живе на Новом Београду и зато му морамо посветити посебну пажњу, развоју инфраструктуре, али паралелно треба да задржимо игралишта и паркове, зелене површине, реке", додао је Шапић.

 

 

 

Извор: Танјуг