Вести

ШАПИЋ: ОПОЗИЦИЈА ПРОМОВИШЕ ГЕНОЦИДНУ ПОЛИТИКУ

Председник Привременог органа Града Београда и потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Александар Шапић запитао је зашто српска опозиција није осудила проусташке изјаве ПроГласоваца који су учествовали на антисрпској трибини у Дубровнику почетком марта - Динка Грухоњића, Ане Лалић, Зорана Кесића.

"Ови "ПроГласовци" - Грухоњић, Лалић, Кесић - што су били у Дубровнику, то је директно заступање проусташке политике. Овде се поставља питање хоћемо ли ми више да заузмемо став о тој антисрпској политици, која постаје "main stream" политика у одређеним медијима? Уколико ми не будемо били у стању, без обзира на наше политичке различитости, ја уопште не сматрам и не мислим да треба сви да имамо исто политичко мишљење, имамо опозицију, све у реду, али да ми у овом моменту нисмо имали јединствен став, да те људе није осудила читава опозиција", рекао је Шапић.

"Па где је Милош Јовановић да се огради од тог Кесића, који је портпарол тог "ПроГлас-а"? Где је Ђилас, где су ти припадници опизиције да се ограде од тога што се десило у Дубровнику? Да кажу: Све у реду, ал' ми нећемо да нас ови људи подржавају, ми смо против Вучића, и Шапића, и Дачића и ове власти, али не можемо да будемо против рођене државе и рођеног народа и да подржавамо ове људе који промовишу геноцидну политику, која је спровођена у НДХ 30-их и 40-их година прошлога века. Е, овде се о томе ради, ми уколико ту не будемо поставили јасне параметре, ја не знам шта ми можемо да очекујемо сутра", рекао је Шапић.

 

 

 

Извор: Информер