Вести

Шапић: Град Београд ће увек стати уз пензионере

Градоначелник Београда Александар Шапић посетио је данас Градску организацију пензионера где је са представницима свих 17 општина разговарао о набавци и подели пакета солидарне помоћи.

Шапић је овом приликом истакао да у време док је био председник општине Нови Београд није крио да се, како је рекао, најбоље осећао у друштву људи трећег доба, те да су они, без обзира на њихове године, емитовали позитивнију енергију и показивали већи ентузијазам од двадесетогодишњака.

“Слична ствар је и са децом. За време мог мандата на Новом Београду, највише пројеката је урађено управо за ове две категорије становништва. Овакви састанци нису новост за мене и трудићу се да, кад год будем у прилици, имам комуникацију са пензионерима. Нисам човек који олако даје обећања, али уколико буде прилике, сигурно ћу се потрудити да обезбедим додатне погодности за пензионере“, нагласио је први човек престонице.

Он је истакао да обећање има смисла само ако постоји објективна шанса да буде испуњено.

„Давање неутемељених обећања и олако изговарање речи, које добро звуче у датом тренутку, суштински представљају непоштовање према људима којима се обраћате, али и према самом себи. Трудим се да по том питању будем обазрив, иако морам да признам да се и мени понекад омакне да кажем неке речи више него што је потребно, највише због жеље да нешто добро буде урађено. Примера ради, нисам много говорио о реконструкцији бројних улица у граду које треба да буду завршене до 15. децембра, јер желим да о томе говорим тек када посао буде завршен. Суштински, желим да вратим поверење у изговорену реч“, нагласио је градоначелник.

Он је рекао да ће Град Београд увек стати уз пензионере, јер да није било њих, не бисмо данас имали ни овакву државу ни град.

„Функција градоначелника ми омогућава да покушам да урадим што више, због чега вас позивам да упутите своје предлоге и сугестије. Све што будемо у могућности да имплементирамо, сигурно ћемо урадити. Ваша генерација је најрационалнија и од пензионера сам увек добијао најмање нереалних захтева. Разлог за то је сигурно велико животно искуство које имате и које вам не дозвољава да олако изговарате одређене речи. Свестан сам да када чујем неки захтев од пензионера, знам да је пре тога све то „три пута премерено”, рекао је Шапић.

Том приликом градоначелник је са председницом Градске организације пензионера Ружицом Белановић и председницима општинских организација разговарао о побољшању услова рада и унапређењу услуге својим члановима.

 

Извор: Беоинфо