Вести

ШАПИЋ: БЕОГРАДСКИ ИЗБОРИ НЕ МОГУ ДА СЕ ПОКЛАПАЈУ СА ДРУГИМ ИЗБОРИМА

Председник Привременог органа града Београда Александар Шапић изјавио је данас да београдски избори не могу да се поклапају са другим изборима јер се, према његовим речима, по садашњем закону не може скратити мандат онима који су садашњи председници општина по Србији.

"Београдски избори не могу да се поклопе са овим другим изборима, из простог разлога што законски, по садашњем закону, не можете да скратите мандат онима који су садашњи председници општина по Србији", рекао је Шапић коментаришући захтев опозиције да београдски и локални избори буду одржани истог дана.

Када је реч о најављеном бојкоту избора од стране дела опозиције, навео је да не зна да ли ће бити бојкота и да то не зависи од њега.

Нагласио је да је председница Народне скупштине Републике Србије Ана Брнабић по ко зна који пут покушала да све поново појасни, али да он лично сматра да је дошло време се заврши са сталним попуштањем  представницима опозиције и повлачењем уназад.

"Сваки пут када смо покушали да покажемо неко разумевање, толеранцију, али и покушај да нађемо заједнички језик, то је, уместо да буде доживљено на тај начин, доживљено као слабост", рекао је Шапић.

"Мислим да је стварно дошло време да се окренемо себи, када кажем себи мислим грађанима и свом народу, да почнемо да поштујемо закон и устав, да почнемо да се бавимо стварима које су заиста у интересу људи", поручио је Шапић.

Објаснио је да је непотребно "остављати отворена врата" представницима опозиције као што је то најавила Брнабић, јер, према речима Шапића, они ће наставити са додатним условљавањима.

"Дошло је време да се каже доста, да наставимо даље у овом изузетно тешком геополитичком моменту и за Србију и за читав свет, да заштитимо и нашу економију, да покушамо заштитити наш територијални интегритет, да покушамо заштитити читав српски народ и да се некако провучемо кроз ова тешка и турбулентна времена", рекао је Шапић.

Истакао је да су зато избори расписани 2. јуна и да треба да се одрже и поручио да ко хоће да изађе на њих може да изађе, ко неће, не мора да изађе.

"Излазност ће бити толика колика јесте јер не можете да очекујете не знам какву излазност када нема дуела, када нема праве конкуренције", додао је Шапић.

Нагласио је и да је Београд космополитски град, слободан град, да је увек био слободан и у њему, као је додао, треба да се осећају слободно припадници свих нација и вера.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк