Вести

ШАПИЋ: БЕОГРАД ЋЕ ДОНИРАТИ ПОМОЋ ОПШТИНИ СОКОЛАЦ ЗА ИЗГРАДЊУ ГРАДСКЕ КУЋЕ

Бициклистичка трка "Београд-Бањалука" годинама уназад окупља бициклисте са четири континента и има веома значајну симболику за српски народ са обе стране Дрине, јер бициклисти прелазе границу без заустављања. Иако живимо у различитим државама, исти смо народ и морамо да се на сваки могући начин подржавамо и спајамо, а овакви догађаји су јединствена прилика за тако нешто. Сходно томе, следеће недеље Град Београд, како сам и обећао, уплатиће помоћ Општини Соколац за изградњу градске куће, рекао је Александар Шапић, председник Привременог органа Града Београда на састанку са Владимиром Куваљом, директором бициклистичке трке "Београд-Бањалука" у здању Старог двора.

Шапић је нагласио да је сарадња Србије и Републике Српске од виталног значаја за опстанак нашег народа. Он је приликом своје прве званичне посете Републици Српској и Сокоцу 2022. године обећао помоћ за поменути пројекат, а у децембру 2023. године потписан је Споразум о донацији 30 милиона динара за изградњу градске куће у Сокоцу.

Иначе, предстојећа 18. по реду трка, која је на програму од 18. до 21. априла, одржаће се под слоганом "Србија и Српска заједно". Трка ће трајати четири дана и имаће четири етапе. Око 175 бициклиста из 25 земаља биће представљено на старту у Београду, а домаћини су и Обреновац и Бијељина. Ова етапа ће на неколико минута уклонити границе између Србије и Српске, јер ће караван прећи преко Павловића моста без заустављања.

 

 

 

Извор: Танјуг